Festileaks tipt: de 10 beste festivalfashion items van 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

In onze Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Festivaltentjes, powerbanks, oordopjes en natuurlijk je beste festival outfit. Festivals zijn immers zien en gezien worden. Wil jij dit jaar de show stelen op de heilige weides? Dan mag je deze festivalfashion items zeker niet missen.

1. Neon T-shirt Geribbeld – €16,99

festivalfashion

Misschien heb je de zomertrend van dit jaar al gespot: neon. Ook op de festivals deze zul je de felle kleuren veelvoudig terug zien komen. Lekker fel en opvallend, dit jaar mag je gezien worden op de weides! Fix bijvoorbeeld een neon shirtje, dat kun je overal mee combineren.

2. Dr. Martens Festivalboots – €163,99

festivalfashion

Als je ooit op een festival bent geweest snap je maar al te goed dat je schoenen het zwaar te verduren krijgen. Tot in de kleine uurtjes wordt er gedanst, gemosht en van de ene naar de andere stage gerend. Een stevig paar schoenen is dan ook essentieel op een festival, en welke schoenen zijn er steviger dan Dr. Martens? Met deze klassiekers overleef je elk festival, minstens de komende 10 jaar.

3. Happy Socks – €39,84 

Stijlvolle schoenen dienen gecombineerd te worden met stijlvolle sokken. Tegenwoordig heeft iedereen en z’n vader vrolijke sokken; dit jaar kom je zelfs LIDL sokken tegen. Toch blijven festivals bij uitstek de plek om je smaak te showen via je enkels. Happy Socks heeft ook dit jaar weer samenwerkingen met meerdere artiesten, waaronder Wiz Khalifa en The Beatles. Natuurlijk kun je ook voor een wat meer basic pakket kiezen. Hoe dan ook: dat wordt pronken!

4. Unisex Hoedje Crooked Tongues – €20,99

festivalfashion

“Goed Smeren!”; bestaat er een meer iconische uitspraak in het Nederlandse festivallandschap? Natuurlijk willen we Jan Smeets niet teleurstellen, maar dan is smeersel alleen niet altijd voldoende. Maak je outfit dit jaar daarom af met een petje of hoedje. De bucket hat – bekend van o.a. het roze Pinkpop hoedje – is dit jaar weer enorm in trek. Geen roze variant kunnen scoren? Sla er dan nu nog één in voor je volgende festival.

5. AGU Sulda Regenjas – €83,99

festivalfashion

Dat het weer niet altijd meezit is geen nieuws op de Nederlandse festivals. De regenbuien tijdens Pinkpop en de Koningsdagfestivals herinnerden ons daar weer aan. Wapen je daarom tegen de natuurelementen, maar laat die vreselijke plakponcho’s eens thuis. Met een fashionable regenjas houdt geen regenbui jou tegen. Potje buikschuiven in de modder? Iemand?

6. Cat-eye Zonnebril – €13,99

festivalfashion

Gelukkig zijn de festivalgoden ons ook wel eens goedgezind en worden we gezegend met een heerlijk zomerzonnetje. Dan komt een zonnebril goed van pas. Je kunt natuurlijk aankomen met een saaie, zwarte zonnebril. Maar hallo! We zijn op een festival, doe normaal man! Zet eens een gave opvallende planga op je neus. Doet het ook altijd goed voor op de Gram.

7. Opposuits Miss Testival – €64,95

festivalfashion

Nog zoiets wat je gegarandeerd likes en draaiende nekken oplevert: een festivalpak. De afgelopen jaren ben je vast wel eens iemand met een Opposuit, de opvallende pakken met bijzondere kleuren en prints, tegengekomen. Dit jaar kan jij de show stelen, bijvoorbeeld met het ‘Testival’-pak. Pakken alleen voor mannen? Het is 2019, uiteraard zijn er ook pakken voor vrouwen te scoren. Da’s pas festivalfashion!

8. Oversized Festivalhemd met Tijgerprint – €24,99

festivalfashion

Het overhemd: een tijdloos festivalfashion item dat nooit uit de mode zal gaan. Des te meer reden om je festival-garderobe dit jaar uit te breiden met een feestelijk blouseje. De winkels hangen alweer vol met talloze zomerse printjes en kleuren, dus er zit er ongetwijfeld eentje bij die bij jou in de smaak valt. Wat dacht je van dit overhemd met panterprint? Uiteraard in het neon-groen en dus volledig on-trend.

9. Asos Fannypack – €16,99

festivalfashion

You love it or you hate it, maar één ding is zeker: de fannypacks zijn niet meer weg te denken van de festivalweide. Het is de perfecte combinatie van functionaliteit en borstkas-decoratie. Bovendien zijn er tal van varianten om uit te kiezen. Van de Febo-fanny pack tot doorzichtige heuptasjes, en van basic kleuren tot echte festival-printjes.

10. Puma Jogginbroek Classic – €39,95

festivalfashion

Na een lange dag feesten, springen en dansen in je hipste festival outfit is er ‘s ochtends niets lekkerder dan uitbrakken in relaxte kleding. Laat de neon-shirtjes, bucket hats en heuptasjes nog even in de tent liggen en trek je chillste joggingbroek aan. Geloof ons maar: in de rij van de wc let niemand op wat je aan hebt.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 stuks blitse festivalfashion? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen!