Festileaks Tipt: 10 beste drankspelletjes voor op de camping

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een kaartspel tot oordopjes, maar ook powerbanks en wasknijpers. Eerder somden we al de festivalcamping must-haves voor je op, maar we weten allemaal dat het in werkelijkheid om de drankspelletjes gaat!

Welke artiest de Main Stage afsluit en hoe brandschoon de dixies ook mogen zijn; het gezelligste plekje is en blijft de festivalcamping. Om deze sfeervolle vaganza naar een nóg hoger niveau te tillen, zetten wij de 10 beste drankspelletjes op een rij. Proost!

1. Stef Stuntpiloot – € 35,93

Drankspelletjes - Stef Stuntpiloot

Wat ooit in het leven is geroepen voor de doelgroep ‘Kids Top 20’, heeft zich inmiddels ontpopt tot het ultieme drankspel. Je speelt Stef Stuntpiloot met twee tot vier man, maar bij grotere groepen vecht je het natuurlijk uit in teams. Het is een kwestie van stunten, stuiteren en duiken – soms letterlijk.

2. KING ZEN – € 19,95

Drankspelletjes - KING ZEN

Voor iedereen bij wie het kwartje nog moet vallen: kingzen! Deze variant van de game haalt alles uit de kast om je bezig te houden (met drinken). Daarnaast hoef je door de tientallen inspiratiekaarten zelf niet eens aan thema’s te denken. En als klap op de vuurpijl: de kaarten zijn beer-proof!

3. Rad van Shotjes – € 9,47

Rad van Shotjes

Is jouw imago volledig gecentreerd rondom de hoeveelheid shots die je doet? Hou jij van een beetje spanning? Say no more! Dit pareltje is alles wat je nodig hebt. Met een fijnzinnige glasinhoud van 60 ml sta ook jij iedere avond in het middelpunt van elke afterparty.

4. Tipsy Tower – € 18,95

Drankspelletjes - Tipsy Tower

De ultieme test van geduld, precisie en oog-hand coördinatie. Experts zeggen altijd dat wanneer je iets vaker doet, je er beter in wordt. Of dit principe ook standhoudt bij Tipsy Tower, dat is aan jou om te ontdekken. Met deze houten toren is het in ieder geval alles of niets.

5. Beer Pong – € 15,95

Beer Pong

Wellicht een cliché, maar Beer Pong is stiekem op elke festivalweide welkom. Deze set beschikt over meer dan genoeg balletjes om het weekend door te komen en – zoals je ziet – zal het ook aan de cup-inhoud niet liggen. Tip: vul een extra beker met water om je balletje in om te spoelen. Graag gedaan!

6. Shot Bingo – € 24,90

Drankspelletjes - Shot Bingo

Over ballen gesproken. Als dit geen valse bingo is, dan weten wij het ook niet meer. De set is voorzien van glazenhouders en dient als ultieme tool om jouw campingburen beter te leren kennen. Gewoon een onmisbare toevoeging voor deze lijst aan drankspelletjes.

7. These Cards Will Get You Drunk – € 16,75

These Cards Will Get You Drunk

Dit kaartspel is er één die je gespeeld moet hebben om erover mee te mogen praten. Met pakweg 100+ kaarten worden jij en je festival squad aan het drinken gezet, waarbij je de nodige opdrachten uitvoert en je de kans hebt je vrienden het bloed onder de nagels vandaan te halen. Leuk en gezellig!

8. Drinkopoly – € 32,95

Drankspelletjes - Drankopoly

Een rots in de branding voor alle spelletjesfanaten onder ons. Ein-de-lijk een Monopoly die vriendschappen nog hechter maakt in plaats van verbreekt. Eigenlijk is het gewoon ‘t perfecte spel om je vrienden écht te leren kennen en jezelf helemaal te verliezen.

9. Spin The Shot – € 11,99

Spin The Shot

Deze bad boy houdt het simpel. Shot erop, drank erin en spinnen alsof de drooglegging nadert. Wat Spin The Shot zo ideaal maakt, is het formaat. Dit kleine ding past namelijk in ieder kontzak of stop je gemakkelijk weg in iedere zijvak van je backpack.

10. ‘Ik heb nog nooit’ – € 19,99

Drankspelletjes - Ik heb nog nooit

Misschien wel één van de leukste drankspelletjes. Voor deze Never Have I Ever… hoef je namelijk geen seconde zelf na te denken. In een royaal aantal kaarten worden de meest juicy onderwerpen aangekaart, maar mag je natuurlijk ook gewoon beantwoorden wat je favoriete kleur is. Die van ons? Goudgeel!

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 festivaltenten? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.