Beirut annuleert Down The Rabbit Hole 2019

Beirut Group Shoot 2012

Down The Rabbit Hole moet het stellen zonder het optreden van Beirut. De zanger van de band kampt met een keelontsteking en als gevolg daarvan had de band gisteren al een show in Madrid afgezegd. De organisatie van het Beuningse festival maakt zojuist bekend dat ook het optreden in vakantiepark De Groene Heuvels geen doorgang kan vinden.

Beirut zou zondag tussen 17.45 en 18.45 de Hotot betreden. In plaats hiervan toont het festival op het grote scherm van dit podium de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten om de finale van het WK Voetbal vrouwen. Een dag ervoor kun je mogelijk bij Vampire Weekend al in de stemming komen voor de wedstrijd. De drummer van deze groep performde recentelijk namelijk in een T-shirt van een speelster van de Verenigde Staten.

Er zijn nog meer shows van de indiegroep rond Zach Condon afgelast. De gehele maand juli houdt de zanger op doktersadvies rust. Dit betekent dat naast Down The Rabbit Hole ook festivals als het Spaanse Vida Festival en het Duitse Stimmen Festival te maken hebben met het uitvallen van Beirut.

Bekijk hier het officiële bericht van de organisatie:

Beirut

Beirut Shoot Zach 2011

De Amerikaanse band Beirut rondom Zach Condon timmert al sinds 2006 aan zijn muzikale weg. In dat jaar verscheen debuutalbum Gulag Orkestar. Nu bijna vijftien jaar later is Beirut een graag geziene gast met zijn combinatie tussen indie-rock en wereldmuziek. Begin 2019 bracht de band zijn meest recente album Gallipoli uit. Ter promotie van dit album toeren de Amerikanen deze zomer langs diverse Europese festivals, waaronder Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel