DTRH dag #1: Editors, De Staat en zeewier

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

Gistermiddag klonk het startschot voor de alweer zesde editie van Down The Rabbit Hole. Sindsdien is er alweer een hoop gebeurd. Iets gemist, of zit je thuis op de bank? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #1.

Niets missen van DTRH? Check alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

1. Eden, het nieuwe veld op het festivalterrein

DTRH Eden
Photo credit: Festileaks / Debbie Spaan

Zoals elke editie van Down The Rabbit Hole, zijn er ook dit jaar weer vernieuwingen doorgevoerd aan het festivalterrein. Nu vind je achter de Fuzzy Lop een heus konijnenhol dat toegang verleent tot een nieuw veld: Eden. Je waant je in een kalm paradijs met o.a. het Silent State project en het Bossa Nova podium.

2. The Swamp is Lava

DTRH The Swamp is Lava
Photo credit: Festileaks / Debbie Spaan

Dit hele weekend kan je al vroeg pieken met Joost van Bellen in de The Steamer Club, te vinden op het vernieuwde veld ‘The Swamp’ (voorheen Het Vuige Veld). Vanaf 14:00 staat ‘The Swamp is Lava’ op het programma. Bij binnenkomst blijkt dat het concept letterlijk genomen is: er lopen mensen verkleed als moerrasmonsters, die je helemaal onder de modder smeren als je op de grond staat. Autobanden, pallets en meer, je kan overal een dansje doen op de lekkerste beats zolang je de vloer maar niet raakt!

3. De fameuze circle-pit bij Frank Carter

DTRH Frank Carter Crowdsurf
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Zoals we ook eigenlijk wel van hem verwachtten, heeft Frank Carter van begin tot eind alles gegeven op Down The Rabbit Hole. En hoewel hij helemaal los gaat, houdt hij ook een oogje in het zeil voor het publiek. Diverse keren waarschuwt de zanger: let op elkaar in de moshpit. Valt er iemand, raap elkaar dan op. En natuurlijk was daar ook weer de fameuze circle pit; aangezien de tent te klein is, wordt die gewoon óm de Fuzzy Lop gedaan!

4. Zeewier-workshop

Photo credits: Festileaks / Alejandra Broersma

Op het Idylisch Veldje zie je een wagen staan dat op een tiny house lijkt. Al snel trekt het je aandacht – en terecht want er zit een leuk verhaal achter! The Cornisch Seaweed Company staat dit weekend op DTRH om mensen meer kennis te laten maken met zeewier. Je kunt meedoen aan een workshop waarin je eerst leuke info krijgt over zeewier en het kweken ervan. Later is het tijd om met zeewier te koken! Het hele weekend worden er verschillende gerechten gemaakt, zo maakten wij een heerlijke zeewierhummus.

5. Festileaks Meet-up: The Class of Down The Rabbit Hole 2019

DTRH meet-up
Photo credit: Festileaks

Zoals we dit jaar al vaker hebben gedaan, was het ook op Down The Rabbit Hole weer tijd voor een meet-up. Festileakers zelf, forumleden en iedereen die ons een warm hart toedraagt kwamen tezamen bij het optreden van Matt Corby en proostten met elkaar op een fantastisch weekend. Festileaks present: The Class of Down The Rabbit Hole 2019!

6. Een spetterend optreden van De Staat

https://www.instagram.com/p/BzjNi3Np8AM/?utm_source=ig_web_copy_link

Het sunsetslot was de eerste dag voor De Staat. De energie spatte van het podium, door zowel de band als de fantastische productie die de groep uit Nijmegen uit de kast had getrokken. Vette visuals, een podium dat omhoog ging, een gastoptreden van Luwten en natuurlijk de circle pits bij ‘Witch Doctor’. Allemaal ingrediënten voor een spetterende show op thuisfestival DTRH.

7. Live-opname van de Festivalpodcast

DTRH Kink Festivalpodcast
Photo credit: Festileaks / Debbie Spaan

KINK dj’s Michiel Veenstra, Tim op het Broek, Tessa Mol en Jasper Leijdens zijn vanuit de nieuwe Studio Rabbit op het festivalterrein drie dagen lang te horen met live registraties, interviews en sfeerverslagen. Zo werd ook De Festivalpodcast live opgenomen op het terrein en konden festivalgangers dit voor het eerst bijwonen. Jos en Julia hadden gasten over de vloer en namen alles door over Down The Rabbit Hole! Houd je podcast app in de gaten!

8. De headlineshow van Editors

DTRH Editors
Photo credit: Festileaks / Debbie Spaan

Je hebt goede festivalbands en je hebt bands die gemaakt lijken voor de festivals. Vorig jaar bracht Editors Violence uit, maar laat de band hun setlist daardoor domineren? Nee hoor, ze hebben een geweldige mix gevonden van nieuwe nummers en oude hits, zoals het publiek ook graag hoort. Tom Smith en bandgenoten wisten een dijk van een show neer te zetten, afgetopt met vuurwerk én confetti.

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2019?

Was jij op Down The Rabbit Hole dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”down-the-rabbit-hole”]

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.