Best Tracks: Dit zijn jullie favoriete tracks van Editors

Pinkpop 2018 - Editors
Foto: Hub Dautzenberg

Afgelopen jaar bracht Editors haar zesde studioalbum Violence uit. Om dat te vieren speelt de band aankomende festivalzomer met een headlineshow op Down The Rabbit Hole. Tijdens die optredens zullen Tom Smith en co. waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen, dit zijn de tracks die jullie willen horen.

Top 10 Countdown

10. ‘Cold’
9. ‘Ocean Of Night’
8. ‘An End Has A Start’
7. ‘Magazine’
6. ‘Sugar’
5. ‘A Ton Of Love’
4. ‘Munich’
3. ‘The Racing Rats’
2. ‘Papillon’

1. …

Wist je dat…?

  • … The Weight Of Your Love hun meest succesvolle album in Europa is? In België en Nederland stond het op plaats 1 in de hitlijsten.
  • … de clip van ‘Magazine’ is opgenomen in Amsterdam?
  • … de live-uitvoering van ‘No Sound But The Wind’ in 2010 al de hitlijsten in Vlaanderen behaalde, maar nu pas op het zesde album Violence is verschenen?
  • … het album In This Light And On This Evening geïnspireerd is door de films Bladerunner en Terminator?
  • … het verschil tussen de plek van ‘Smokers Outside The Hospital Doors’ en ‘Papillon’ maar twee stemmen was?
  • … Tom Smith ‘Hallelujah (So Low)’ schreef nadat hij geëmotioneerd terugkwam van een trip met Oxvam Novib, waarbij hij een vluchtelingenkamp in Griekenland bezocht?
  • … alle albums aan bod komen in jullie top 10? An End Has A Start is duidelijk jullie favoriet met 3 nummers.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Tom Smith en zijn fantastische band? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van Editors op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met best tracks van de tofste festivalbands.

Editors

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Dertien jaar en zes albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun zesde en meest recente studioalbum Violence konden we al genieten van van zaalshows in o.a. Antwerpen, Amsterdam en Utrecht. In 2019 zijn de mannen onder meer te zien op Down The Rabbit Hole. Ben jij erbij?

Down The Rabbit Hole 2019

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 vindt volgend jaar plaats in het weekend van 5 tot en met 7 juli. Afgelopen jaar waren onder andere Queens of the Stone Age, Fever Ray, David Byrne en Franz Ferdinand in Beuningen te bewonderen. Tickets zijn 15 december in de verkoop gegaan; voor een weekendkaart betaal je €159,-, exclusief 10 euro servicekosten. Er zijn geen dagkaarten beschikbaar. Voor meer informatie over de aankomende editie check je de website.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.