Advertisement

DTRH dag #2: Dansen in de regen bij Balthazar, een regenboog bij Vampire Weekend en raven met Underworld

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Terwijl we alweer aan de laatste dag van Down The Rabbit Hole 2019 zijn begonnen, blikken we met een zelfvoldaan gevoel terug op de dag van gisteren. De hoogtepunten volgden elkaar namelijk in rap tempo op. Iets gemist, of thuis op de bank? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #2.

Niets missen van DTRH? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1 en vind alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

1: Dromen en ontwaken met RY X

https://www.instagram.com/p/Bzkvh2GobsI/?utm_source=ig_web_copy_link

De tweede dag wordt in de Teddy Widder geopend door RY X. Bij aanvangst van het optreden stond de tent al volgepakt, klaar om zachtaardig wakker geschud te worden door deze moderne troubadour. Het publiek eet uit zijn hand: het eerste deel deint de massa mee op de hypnotiserende klanken. Het tweede deel maakt het deinen plaats voor zwieren en dansen. Down The Rabbit Hole is ontwaakt!

2. Real-life Mario Kart

Tegenover de Hotot vind je The Barn waar Red Bull voor de deur staat met hun ‘Adventure Rabbits Arise’. Hier zijn de hele middag door verschillende gekke activiteiten, waaronder real-life Mario Kart. Je mag dozen versieren als je ‘kart’ en vervolgens kan je een parcours afleggen en iconische Mario Kart items verzamelen. Leuk om je extra energie kwijt te raken en lekker te knutselen!

3. Yoga bij de Tramontana

Nog meer activiteiten tegenover de Hotot! Elke ochtend kun je hier yoga doen. Animo ervoor is groot, elke groep die mee kon doen zat vaak helemaal vol! Er worden flinke oefeningen gedaan, voor beginners maar ook voor ervaren mensen komen allerlei gekke posities en stretches voorbij.

4. Aerobics in de Avant Garden

Photo credits: Festileaks / Alejandra Broersma

Een stijve rug kan op Down The Rabbit Hole prima verholpen worden bij de Avant Garden. Hier kan je elke dag aan het begin van de middag aerobics doen. Foute pakjes, heupen los en met 100 mensen ervoor gaan; het kan allemaal hier!

5. Dansen in de regen bij Balthazar

DTRH

Vol enthousiasme werd Balthazar begroet, toen de band het podium betrad: DTRH heeft er zin in. Tijdens setopener ‘Blood Like Wine’ werden dan ook vele bekers omhoog gehouden bij het luidkeels meezingen van ‘Raise your glass to the nighttime and the ways…’. Tijdens het optreden ging gespetter langzaam over in regen. Het overgrote deel van het publiek trok zich daar echter weinig van aan, sterker nog: het zorgde alleen maar voor meer pret! Er werd gedanst, er werd gesprongen; sommigen in een poncho, anderen onder een zeil. De echte die-hards dansten erop los totdat ze helemaal doorweekt waren. Een magisch uurtje bij de Hotot.

6. Vampire Weeked tovert een regenboog tevoorschijn

De regen die eerder op de dag Balthazar op de Hotot vergezelde, bleef nog even hangen totdat Vampire Weekend mocht aantreden. En ongelooflijk maar waar, lukt het de band om de regenwolken te verdrijven met een set vol blije deuntjes. Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt er ook nog eens een grote regenboog, net voordat we mogen genieten van de roze luchten boven de groene heuvels tijdens de zonsondergang.

7. Thom Yorke

Het was even afwachten of Thom Yorke en DTRH een goede combi zou zijn. Je moet hier maar net van houden, maar het publiek bewees dat Thom Yorke hier thuis hoort. ‘Buitengewoon goed’ horen we veel om ons heen en we zien zelfs wat huilende mensen bij het optreden in een bomvolle Teddy Widder. Hij brengt het optreden echt tot leven met zijn indrukwekkende visuals en fantastische geluiden. Niet alleen het publiek geniet maximaal, ook Thom staat met zijn spastische dancemoves op het podium volop in de muziek.

8. Underworld

Of je nou al een tijd mee gaat in de techno scene of sinds dit decennium erin zit; wie kent de pioniers van Underworld niet? Zaterdagnacht wist het Britse duo een grote rave op te zetten bij het Hotot. De dancemoves van Karl Hyde, de indrukwekkende lichtshow en het samenkomen van jong en oud; alles viel op zijn plek bij Underworld.

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2019?

Was jij op Down The Rabbit Hole dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”down-the-rabbit-hole”]

Down The Rabbit Hole 2019

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.