Bospop heeft ‘goede hoop op Sting voor 2020’

830
Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Bospop 2019 is pas net afgelopen, maar de voorbereidingen voor volgend jaar zijn al in volle gang. Als het aan Mojo ligt, is Sting de eerste headliner voor de volgende editie.

Rob Trommelen van Mojo Concerts, die het programma van het Weertse festival in elkaar zet, hoopt Sting te kunnen boeken voor de veertigste editie in 2020. Volgens hem vinden zulke grote artiesten het vreselijk om shows af te moeten zeggen en is de kans daarom groot dat de zanger volgend jaar wil terugkomen om het goed te maken.

De ex-frontman van The Police zou gisteren Bospop afsluiten, maar moest wegens gezondheidsproblemen verstek laten gaan. Eerder annuleerde hij om dezelfde reden ook concerten in onder meer Duitsland en België.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977 samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers de band The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live.

Dit jaar stond Sting op Stadspark Live in Groningen. Hij heeft vanwege gezondheidsproblemen echter een reeks concerten en zijn optreden op Bospop afgezegd.

Was jij aanwezig op Bospop 2019?

Was jij op Bospop dit jaar? Hoe vond je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”bospop”]


Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.