Advertisement
Bospop
Tickets
8-10 juli 2022
Nederland
Weert, Nederland

Sting cancelt optreden op Bospop 2019

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Slecht nieuws voor Bospopgangers. Sting annuleert zijn optreden op het festival. Dat maakt de organisatie zojuist bekend op het hoofdpodium van het festival. Nile Rodgers & CHIC sluiten het Limburgse festival af.

Eerder kondigde de zanger aan enkele shows in Duitsland, Tsjechië en België af te zeggen. De reden hiervoor was dat hij last had van gezondheidsproblemen. Vandaag maakt hij bekend dat ook het optreden op Bospop helaas niet doorgaat. De ex-frontman van The Police stond als afsluiter van de laatste festivaldag gepland.

Voor het festival is dit een grote domper. Enkele weken geleden moest ook headliner Snow Patrol helaas hun optreden afzeggen. Afgelopen vrijdag was Toto de vervanger van Gary Lightbody en co.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977 samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers de band The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live.

Dit jaar stond Sting op Stadspark Live in Groningen. Hij heeft vanwege gezondheidsproblemen echter een reeks concerten en zijn optreden op Bospop afgezegd.

Bospop 2019

Bospop met onder meer Toto dit jaar
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Weert. Het festivalterrein bestaat uit twee podia, een gezellige camping, een 24-uurstent, de Café Area en een sfeervolle festivalmarkt. Dit jaar staan onder andere Sting, Snow Patrol, Skunk Anansie en Level 42 op de Weertse bodem. Check de website van het festival voor meer informatie. Via dit kanaal kun je ook je tickets kopen.

Benieuwd wat de bezoekers van de 2018-editie vonden? Lees er alles over in het Festivalrapport.

Bospop Logo

Bospop 2022

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 8-10 juli 2022
Line-up
Skunk Anansie
Kensington
Sting
Tickets Kopen