Sting annuleert concerten in week Bospop 2019

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Sting moet een reeks concerten afzeggen. Deze stonden in dezelfde week gepland als Bospop.

De zanger heeft last van gezondheidsproblemen en annuleert op doktersadvies enkele geplande shows. Het betreft optredens in Duitsland, Tsjechië en België. Deze stonden op 10, 11 en 12 juli op het programma. Check het officiële statement van Sting hieronder.

Bospop heeft de ex-frontman van The Police op zondag 14 juli op het programma staan. Tot nu toe is niet aangekondigd dat ook deze show gecanceld wordt. Voor fans is het dus even afwachten.

Eerder maakte de organisatie wel al bekend dat Snow Patrol hun hele tour en dus het optreden op het festival moest afzeggen. Toto treedt op als vervanger.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977 samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers de band The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live.

Dit jaar staat Sting op Stadspark Live in Groningen en Bospop. Hij heeft vanwege gezondheidsproblemen echter een reeks concerten moeten afzeggen.

Bospop 2019

Bospop met onder meer Toto dit jaar
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Weert. Het festivalterrein bestaat uit twee podia, een gezellige camping, een 24-uurstent, de Café Area en een sfeervolle festivalmarkt. Dit jaar staan onder andere Sting, Snow Patrol, Skunk Anansie en Level 42 op de Weertse bodem. Check de website van het festival voor meer informatie. Via dit kanaal kun je ook je tickets kopen.

Benieuwd wat de bezoekers van de 2018-editie vonden? Lees er alles over in het Festivalrapport.

Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Toto
The Waterboys
Zucchero
Tickets Kopen