Weezer in afrondende fase van nieuw album

Weezer 2018

Weezer legt momenteel de laatste hand aan een nieuw album. De rockband uit Los Angeles bracht eerder dit jaar al twee albums uit. Het nieuwe album zou OK Human gaan heten.

In het interview dat Michiel Veenstra namens KINK had met gitarist Brian Bell lijkt er nog meer nieuws in de pijpleiding te zitten. De muziek voor OK Human is bijna af, Bell moet alleen de gitaarpartijen en backing vocals nog opnemen. Daarnaast ligt er ook al nieuw materiaal voor een ander album. Dat album zou Van Weezer moeten gaan heten, een verwijzing naar Van Halen en de invloed die deze band op het album had.

De band rondom zanger Rivers Cuomo was de afgelopen week nog op het hoofdpodium van Rock Werchter te zien. Daarnaast gaven de Amerikanen een show in een uitverkocht TivoliVredenburg. Het optreden in Werchter behoorde volgens jullie tot een van de hoogtepunten van het weekend.

Weezer

De Amerikaanse rockband Weezer bestaat inmiddels alweer meer dan 25 jaar. De band werd opgericht op Valentijnsdag 1992 door frontman Rivers Cuomo. Het debuut van de heren volgde in 1994 en een jaar later scoorde de groep de eerste hit met ‘Buddy Holly’. In 2019 bracht Weezer al twee nieuwe albums uit. Op The Teal Album covert de band onder andere Toto, Tears for Fears, Black Sabbath en Michael Jackson. Daarna volgde The Black Album. Op deze plaat staat enkel eigen materiaal.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam