De 25 beste optredens van Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Na meer dan drie maanden keihard festivallen vallen we in een zwart gat. Dit betekent ook dat de after-festival-dip begonnen is en het tijd is om terug te kijken op de festivals. Deze keer gaan we terug in de tijd naar de weide van Rock Werchter. Vier dagen lang stonden de vetste en meest uiteenlopende artiesten op het podium, maar wat waren jullie favorieten? Wij maken de balans op.

Wij vroegen de gasten op Rock Werchter naar de top 5 optredens die ze het afgelopen weekend hebben gezien. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Rock Werchter 2019 check je hieronder.

De Rock Werchter countdown

25. Kylie Minogue
24. Robyn
23. Nothing But Thieves
22. Janelle Monáe
21. Years & Years
20. Whispering Sons
19. Elbow
18. Parkway Drive
17. The Good, The Bad & The Queen
16. Richard Ashcroft
15. Bring Me The Horizon
14. Weezer
13. Yungblud
12. Balthazar
11. De Staat
10. New Order
9. Greta Van Fleet
8. Florence + The Machine
7. Macklemore
6. Bastille
5. Mumford & Sons
4. The Cure

3. Tool

Op de tweede dag van Rock Werchter is het de beurt aan Tool om de main stage af te sluiten. De band staat voor het eerst sinds twaalf (!) jaar weer in België en de verwachtingen liggen dan ook enorm hoog. En toch weet Tool deze verwachtingen te overtreffen. De band speelt na hun lange afwezigheid strakker dan ooit en met hun geweldige lichtshow en ietwat duistere beelden blaast de band de wei van Werchter compleet omver. De uitspraak “Dit is de beste show die ik ooit op Rock Werchter gezien heb” komt meer dan eens voorbij, en dat is niet voor niets.

2. P!nk

Rock Werchter 2019 - P!nk
Photo credit: Rob Walbers

Toen P!nk werd bevestigd als headliner voor Rock Werchter 2019, reageerde men in eerste instantie nogal sceptisch, en veel mensen zelfs negatief. Maar P!nk bewijst op de eerste avond van het festival dat zij wel degelijk geschikt is voor het podium in Werchter. En niet zo’n beetje ook! Tijdens het eerste nummer knalt het vuurwerk al van het podium, waarna een show volgt die alleen maar gekker en gekker wordt. Van dansers in complete dierenkostuums tot video’s die politieke statements bevatten, P!nks show heeft het allemaal. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de afsluiter ‘So What’, waarbij de rockster herself als een ware acrobaat door de lucht vliegt, over het publiek heen.

1. Muse

De laatste avond van Rock Werchter wordt afgesloten door Muse. Al vanaf het begin van de dag staan de echte die hard fans te wachten op hun helden, en dat wachten wordt beloond. Muse trakteert Werchter op een fantastische show. De heren combineren nummers van het nieuwste album Simulation Theory vlekkeloos met hun oudere hits. Daarnaast brengen ze een te gekke lichtshow en een enorm aantal gastdansers – verhuld in lichtgevende pakken – mee. Wanneer er dan ook nog een soort enorm robotmonster op het podium verschijnt bereikt de set van Muse een hoogtepunt. De show van Matt Bellamy en co. is tot in de puntjes af, en daarmee zetten de heren het allerbeste optreden van Rock Werchter 2019 neer.

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.