The Smashing Pumpkins, Weezer en meer actief tijdens Europese festivalzomer 2024

Weezer

Rock Werchter en Pinkpop hebben nog altijd een line-up te vullen. Met The Smashing Pumpkins, Weezer, Jungle en een reeks andere namen dienen zich nieuwe kanshebbers aan voor een mooi plekje op deze festivals.

Er komen steeds meer tourplannen naar buiten. Zo kondigen The Smashing Pumpkins en Weezer aan gezamenlijk door het Verenigd Koninkrijk en Ierland te touren in juni 2024. Terwijl onder andere Jungle, Jessie Ware en Kelly Lee Owens zijn aangekondigd voor Beyond The Pale 2024, dat 21 tot en met 23 juni plaatsvindt, in Ierland. Een mooie kans voor festivals als Pinkpop 2024 en Rock Werchter 2024, die nog altijd amper namen hebben aangekondigd.

The Smashing Pumpkins

Met albums als Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness behoorde The Smashing Pumpkins tot een van de meest invloedrijke rockbands van de jaren 90. Toch stonden de Amerikanen pas drie maal op Pinkpop: in 1994, 1998 en 2007, waar ze het festival afsloten, na acts als Linkin Park en Evanescence. De laatste doorkomst van The Smashing Pumpkins op Rock Werchter dateert van nóg langer geleden; enkel in 1992 en 1997 speelden de Amerikanen op wat toen nog bekend stond als Rock Torhout/Werchter. Hoog tijd dus om weer eens af te reizen naar de Limburgse en Vlaams-Brabantse festivalweides.

Weezer

Net als collega’s The Smashing Pumpkins kende Weezer hun hoogtijdagen in de jaren ‘90. Ook de laatste passage op Pinkpop is lang geleden, erg lang geleden zelfs. Pas één maal speelden ze op Pinkpop, in 1995. Rock Werchter kon ze vaker overhalen af te reizen naar de festivalweide, in 1995 naar zowel Torhout als Werchter, en in 2001 en 2019 naar Rock Werchter. Ook waren de heren in 2022 nog te bewonderen in het voorprogramma van Green Day – die ook kanshebber zijn voor zowel Werchter als Pinkpop – in Groningen en het Sportpaleis.

Namen Beyond The Pale

De groep kanshebbers kan worden aangevuld met de namen die reeds zijn aangekondigd voor Beyond The Pale. Van het lijstje hebben enkel Jungle (2019) en Jessie Ware (2013) al eens op Rock Werchter gestaan. Geen van de bands speelde ooit op Pinkpop, genoeg mogelijkheden dus voor beide festivals om iets nieuws te boeken.

Check alle bevestigingen hier:

Meepraten over Pinkpop en Rock Werchter 2024

Wie er daadwerkelijk naar Landgraaf en Rotselaar afreist, is nog even afwachten. Dit zijn de overzichten van de grootste geruchten voor Pinkpop en Rock Werchter. Wie zie jij graag op de festivals? Meng je in de discussies in het Pinkpop 2024-topic en het Rock Werchter 2024-topic op het Festileaks forum.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je speciale groepen specifiek gericht op fans van Pinkpop en van Rock Werchter.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen