5 dingen die we verwachten van Billie Eilish op Lowlands en Pukkelpop 2019

1074
Photo: Ben Houdijk

Ze is nog maar 17 jaar oud, maar binnenkort bestijgt ze de hoogste podia van Lowlands en Pukkelpop 2019. We hebben het natuurlijk over Billie Eilish. Wat kun je verwachten van een tiener die binnen één klap uitgroeide tot een van de grootste sterren ter wereld? Wij blikken alvast vooruit.

Afgelopen jaar kon je moeilijk om Billie Eilish heen. Met een hele rits mainstream hits en een opvallend voorkomen leek ze wel overal te zijn. Nu de Amerikaanse de oversteek maakt naar de Europese festivals debuteert ze meteen op de hoofdpodia. Dit is wat we verwachten van haar komende shows op Lowlands en Pukkelpop 2019.

1. Nu al een greatest hits setlist

Billie Eilish Setlist Glastonbury Festival 2019 2019, 2019 When We All Fall Asleep World Tour

In 2017 stond Billie Eilish nog in de kleine bovenzaal van de Melkweg, twee jaar later stond ze op het legendarische hoofdpodium van Glastonbury. In die korte tijd heeft Eilish echter al genoeg materiaal uitgebracht om een setlist vol hits te presenteren. Van oudere hits zoals ‘You Should See Me In A Crown’ en ‘Ocean Eyes’ tot ‘Bad Guy’ en ‘Bury A Friend’, afkomstig van haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go?. Zelfs ‘When I Was Older’, een synth-balade die Eilish schreef voor de film Roma, komt voorbij.

2. Een energieke Billie Eilish

https://www.youtube.com/watch?v=v3FYhHW_j5k

Zodra Billie Eilish tijdens de opener ‘Bad Guy’ het podium op loopt, gaat het dak eraf. Dat is vooral te danken aan de pure energie die de zeventienjarige uitstraalt. Ze springt er op los en gooit haar benen enthousiast de lucht in. Ze staat zo fanatiek op het podium, dat het haar al eens een blessure opleverde. Ze sprong toen overigens ook gewoon nog door, dus als toeschouwer heb je eigenlijk geen excuus om stil te blijven staan.

3. Moshen tijdens COPYCAT

Dat de shows van Billie Eilish barsten van de energie is niet alleen te danken aan de zangeres zelf, haar fans kunnen er ook wat van. Vooral tijdens COPYCAT, het openingsnummer van haar ep Don’t Smile at Me, gaat het publiek steevast uit z’n plaat. Zet je maar schrap voor een moshpit waar je U tegen zegt, want die gaat er ook op Lowlands en Pukkelpop gegarandeerd komen.

4. Bloedfanatieke fans

Er zijn maar weinig mensen die Billie Eilish ‘ok’ vinden, you love her or you hate her. Verwacht dan ook een leger bloedfanatieke fans in de Alpha en de Main Stage van Pukkelpop. De weekend-tickets van Lowlands zal het aantal kampeerders misschien beperken, maar de zondag van Pukkelpop kan zo maar een echte Billie Eilish-Dag worden. Wil je toch een plekje vooraan bemachtigen? Misschien dat je de tips van de Ed Sheeran fans op Sziget dan goed kunt gebruiken.

5. Intieme momenten

Alle bovenstaande punten zouden we kunnen samenvatten met één woord: energie. Toch weet Eilish ook intieme momenten te creëeren tijdens haar shows. De zangeres heeft enkele prachtige, kleine liedjes opgenomen in haar setlist die geweldig dienst doen als adempauze voor haarzelf en haar publiek. Denk aan tracks zoals ‘Wish You Were Gay’, ‘When I Was Older’ en ‘Idontwannabeyouanymore’. Voor even is het toegestaan om stil te staan en gewoon te luisteren naar de geweldige stem die Eilish in huis heeft.

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.