Sziget 2019: Hoe overleef je een dag wachten op de voorste rij bij Ed Sheeran?

708
Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Waarom zou je op een van de meest diverse festivals ter wereld de hele dag voor de main stage staan om Ed Sheeran van dichtbij te zien optreden? Omdat je megafan bent, de verwachtingen hoog zijn voor de show en je je idool van dichtbij wilt bekijken natuurlijk. Wij vroegen deze frontrow fans naar hun survivaltips om dit de hele woensdag vol te houden.

Gabriella uit Hongarije

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

“Ik sta hier al sinds 12 uur vanmiddag, ze openen deze hekken pas wanneer de eerste act begint om vier uur ‘s middags. Ik ben nog nooit eerder naar een concert of festival geweest dus dit is de eerste keer dat ik hier ben en Ed Sheeran ga zien. Ik ga dit overleven omdat ik water en eten in mijn rugtas heb zitten. Ik denk dat mijn vrienden en ik om en om iets gaan halen als we op de perfecte spot staan.”

“Ik heb geen favoriet nummer, ik houd eigenlijk van al zijn songs. Ik hou zoveel van Ed Sheeran omdat hij zo gewoon gebleven is. De tracks in het nieuwe album No.6 Collaborations Project zijn ook heel leuk, ik heb het album besteld en ik heb heel veel zin in de show.”

Esther uit Hongarije

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

“We zijn niet de allergrootste fans in de wereld, maar we zijn ook naar zijn concert geweest in Wenen vorige week. We blijven hier zitten tot Ed Sheeran begint en hebben er veel zin in. We gaan dit overleven door spelletjes te spelen zoals UNO en we wisselen elkaar af in het eten en drinken halen. Zo komen we elke keer weer bij elkaar terug. Het is later op de avond wel wat moeilijker om nog terug te komen, dus dan blijven we hier wachten.”

Fan uit Polen

Ed Sheeran fans

“Ik ben hier sinds vanochtend vroeg en heb al veel water en een flesje Fanta gedronken. Als we vooraan staan wisselen mijn vrienden en ik af tussen het eten en drinken halen. Maar in mijn rugtas zitten ook snacks en water zodat ik het sowieso volhoud. Het is heel belangrijk om gehydrateerd te blijven met deze warmte.”

“Door de jaren heen is mijn favoriete nummer toch wel ‘Happier’. Het is ook het eerste nummer dat ik van hem hoorde, waardoor ik meer ben gaan luisteren. Van het laatste album Divide is het waarschijnlijk ‘Eraser’. Mijn vrienden zijn net wat water gaan halen, omdat het wel heel warm is hier in het veld. Ik heb Ed Sheeran vorig jaar in Polen gezien, het is echt mijn favoriete artiest ooit. Dinsdag ga ik ook nog naar Twenty One Pilots, dus ik ga hier mijn twee favoriete bands zien!”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Fans uit Frankrijk

Ed Sheeran fans
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

“Wij staan hier omdat we echt front row willen staan. We hebben Ed Sheeran al 10 tot 14 keer gezien. ‘You Need Me, I Don’t Need You’ en ‘Give Me Love’ zijn onze favorieten.” Ze vinden het album Divide uit 2017 fantastisch, ook omdat het wat meer richting rock neigt. Van het nieuwe album No.6 Collaborations Project denken de Franse meiden dat Ed Sheeran ‘Beautiful People’ en ‘Blow’ wel kan gaan spelen. Vorige week waren ze in Wenen, waar de Brit ‘South Of The Border en ‘I Don’t Care’ speelde. Alleen hier is de set maar 1 uur en 20 minuten, dus veel zal niet in de setlist passen.

“We zijn hier al sinds vanmorgen vroeg, maar ook omdat we een andere act heel leuk vinden. Zoals de act Jain, die is ook Frans. We hebben al veel water gedronken, maar het publiek om ons heen is ook bepalend. Het ligt er ook aan hoeveel mensen er naast en achter ons staan. Maar meestal haalt iemand van ons eten of drinken tussendoor en komt dan terug. Op een festival is het wel wat makkelijker om terug te komen dan bij een concert. Vooral na een uur of zes is het lastig om nog terug te komen.”

Wat vond jij van Sziget 2019?

Was jij op Sziget dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”sziget”] [awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”Sziget”]

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers (Sziget 2018)

Sziget beleeft in 2019 de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Deze editie heeft het festival naast de eindeloze feestjes en randprogrammering maar liefst 8 headliners. Ed Sheeran, The 1975, Martin Garrix, Post Malone, Florence + The Machine, Twenty One Pilots en Foo Fighters zijn van de partij.

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Foals, Anderson .Paak, Queens of the Stone Age en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.