5 dingen die we verwachten van Royal Blood op Lowlands en Pukkelpop 2019

927
Royal Blood
Foto: Perou

Rock dood? Echt niet! De afgelopen jaren hebben de gitaren een uiterst succesvolle comeback gemaakt. Eén van de bands die liet zien dat rock nog steeds spannend kan zijn was Royal Blood. Komend weekend staat het Britse duo op Lowlands en Pukkelpop. Wat mogen we verwachten?

Sinds 2013 maken Ben Tatcher en Mike Kerr vuige rock á la The White Stripes en The Black Keys. Het duo weet met hun drumstel en basgitaar elke festivalweide om te toveren in een kolkende, rockende massa. Dit zijn de 5 dingen die we verwachten van hun shows op de main stages van Lowlands en Pukkelpop.

1. Een rockende setlist

Voor een rockende show heb je een rockende setlist nodig, dat begrijpt Royal Blood als geen ander. Ze hebben nog maar twee albums op zak, maar hebben al genoeg materiaal om het publiek ruim een uur lang te laten zweten. Van ruige hits als ‘Figure It Out’ en ‘Little Monster’ tot duistere deep cuts als ‘Ten Tonne Skeleton’ en ‘Where Are You Now?’.

2. Nieuw, onuitgebracht materiaal

Onlangs liet zanger en bassist Mike Kerr in een interview met NME doorschemeren dat Royal Blood druk bezig is met een nieuw album, maar dat ze de tijd willen nemen om het de best mogelijke plaat te maken. Wanneer we een nieuw album mogen verwachten weten we dus nog niet, maar gelukkig lichten de mannen tijdens hun live shows al een tipje van de sluier op. ‘King’ en ‘Boilermaker’ zijn twee tracks die nog niet officieel uit zijn, maar regelmatig terugkeren in de setlisten. Krijgen we ze ook te horen op Lowlands en Pukkelpop?

3. Een nieuwe aankleding 

Met een nieuw album in het vooruitzicht trekt Royal Blood ook een ander jasje aan. De uitgebreide decorstukken en dramatische lichtshows worden (wederom) achterwege gelaten. In plaats daarvan kiezen de heren voor een sobere aankleding in rood en zwart (om nog maar een paralel met The White Stripes te noemen). Het lijkt erop dat de heren zoals gewoonlijk hun instrumenten zullen laten imponeren, en dat is maar goed ook.

4. Mike Kerr als droom-frontman van Royal Blood 

Zelfs een band van slechts twee leden kan een ijzersterke frontman gebruiken, en laat Royal Blood nou net een geweldig exemplaar in huis hebben. Mike Kerr zweept het publiek op, laat iedereen vanaf track #1 meeklappen en slooft zich uit met meedogenloze solo’s. Het maakt het bezoeken van een Royal Blood show niet alleen een genot voor het oor, maar ook voor het oog.

5. Twee fantastische instrumentalisten aan het werk

Photo: Ben Houdijk

Een show van Royal Blood kan alle kanten opgaan, maar er is één ding waar je zeker van kan zijn: je kunt genieten van twee meesterlijke instrumentalisten. Terwijl Tatcher zijn drumstel er razendsnel van langs geeft, gebruikt Kerr zijn vlugge vingerwerk om zijn basgitaar met slechts één hand te bespelen. Combineer dat met de eindeloze effecten die Kerr over zijn instrument heen gooit en de rauwe energie waarmee Tatcher achter zijn drumstel zit, en je krijgt een show om nooit meer te vergeten. 

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.