5 dingen die we verwachten van Royal Blood op Lowlands en Pukkelpop 2019

Royal Blood
Foto: Perou

Rock dood? Echt niet! De afgelopen jaren hebben de gitaren een uiterst succesvolle comeback gemaakt. Eén van de bands die liet zien dat rock nog steeds spannend kan zijn was Royal Blood. Komend weekend staat het Britse duo op Lowlands en Pukkelpop. Wat mogen we verwachten?

Sinds 2013 maken Ben Tatcher en Mike Kerr vuige rock á la The White Stripes en The Black Keys. Het duo weet met hun drumstel en basgitaar elke festivalweide om te toveren in een kolkende, rockende massa. Dit zijn de 5 dingen die we verwachten van hun shows op de main stages van Lowlands en Pukkelpop.

1. Een rockende setlist

Voor een rockende show heb je een rockende setlist nodig, dat begrijpt Royal Blood als geen ander. Ze hebben nog maar twee albums op zak, maar hebben al genoeg materiaal om het publiek ruim een uur lang te laten zweten. Van ruige hits als ‘Figure It Out’ en ‘Little Monster’ tot duistere deep cuts als ‘Ten Tonne Skeleton’ en ‘Where Are You Now?’.

2. Nieuw, onuitgebracht materiaal

Onlangs liet zanger en bassist Mike Kerr in een interview met NME doorschemeren dat Royal Blood druk bezig is met een nieuw album, maar dat ze de tijd willen nemen om het de best mogelijke plaat te maken. Wanneer we een nieuw album mogen verwachten weten we dus nog niet, maar gelukkig lichten de mannen tijdens hun live shows al een tipje van de sluier op. ‘King’ en ‘Boilermaker’ zijn twee tracks die nog niet officieel uit zijn, maar regelmatig terugkeren in de setlisten. Krijgen we ze ook te horen op Lowlands en Pukkelpop?

3. Een nieuwe aankleding 

Met een nieuw album in het vooruitzicht trekt Royal Blood ook een ander jasje aan. De uitgebreide decorstukken en dramatische lichtshows worden (wederom) achterwege gelaten. In plaats daarvan kiezen de heren voor een sobere aankleding in rood en zwart (om nog maar een paralel met The White Stripes te noemen). Het lijkt erop dat de heren zoals gewoonlijk hun instrumenten zullen laten imponeren, en dat is maar goed ook.

4. Mike Kerr als droom-frontman van Royal Blood 

Zelfs een band van slechts twee leden kan een ijzersterke frontman gebruiken, en laat Royal Blood nou net een geweldig exemplaar in huis hebben. Mike Kerr zweept het publiek op, laat iedereen vanaf track #1 meeklappen en slooft zich uit met meedogenloze solo’s. Het maakt het bezoeken van een Royal Blood show niet alleen een genot voor het oor, maar ook voor het oog.

5. Twee fantastische instrumentalisten aan het werk

Photo: Ben Houdijk

Een show van Royal Blood kan alle kanten opgaan, maar er is één ding waar je zeker van kan zijn: je kunt genieten van twee meesterlijke instrumentalisten. Terwijl Tatcher zijn drumstel er razendsnel van langs geeft, gebruikt Kerr zijn vlugge vingerwerk om zijn basgitaar met slechts één hand te bespelen. Combineer dat met de eindeloze effecten die Kerr over zijn instrument heen gooit en de rauwe energie waarmee Tatcher achter zijn drumstel zit, en je krijgt een show om nooit meer te vergeten. 

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.