Dit is de FAT100 2019 stemlijst van Sander Hoogendoorn van 3FM

486
Sander Hoogendoorn
Photo: Kasper van Steveninck

Met de Festivalacts Top 100 zoeken we ook dit jaar naar de beste acts die deze festivalzomer te bieden had. Heb jij nog niet op jouw favorieten gestemd? Geen probleem: 3FM-dj Sander Hoogendoorn helpt je op weg door zijn eigen stemlijstje te delen. De stembussen zijn nog tot 25 september geopend.

Elke werkdag klinkt Sander Hoogendoorn met zijn ochtendshow Sanders Vriendenteam uit de ether van 3FM. Met 3FM is hij ook steevast op verschillende festivals te vinden, zoals Lowlands en Pinkpop. Of hij er nu achter de knoppen zit of zelf even het terrein afstruint, met meerdere grote festivals achter de rug heeft Sander veel mooie shows kunnen zien. Dit waren volgens hem de beste festivalacts van deze zomer!

Billie Eilish bracht mensen samen op Lowlands

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

“Ik denk dat dit misschien wel de festivalact was waar de meeste verwachtingen bij waren, zowel van mezelf als van de publieke opinie. Het is dan natuurlijk altijd even afwachten wat je uiteindelijk krijgt voor al die hype. Ze is sowieso live heel goed en het publiek zat er ook goed in. Ik kijk bij een optreden vaak even achterom om te zien hoe de sfeer is. Bij Billie zag je meteen dat ze mensen bij elkaar bracht en in beweging bracht.”

“Ze is echt de stem van een nieuwe generatie. Dat vind ik cool. Haar muziek is op zich wel pop, maar het is ook gedurfd, duister en tegen het experimentele aan. Dat daar toch zo’n grote markt voor is, zegt denk ik veel over de muziekliefhebber anno 2019; het hoeft allemaal niet zo plat. Madonna deed dat vroeger ook. Zij was altijd bezig met wat er in de avant-garde speelde en maakte er dan een poppy track van die een groot publiek kon aanspreken.”

Fleetwood Mac had de beste liedjes op Pinkpop

“Ik heb een enorme voorliefde voor oude muziek. Op Pinkpop was het voor mij dus ook wel echt genieten bij Fleetwood Mac, één van m’n favoriete bands of all time. Het was dan misschien niet meer zo goed als een paar jaar terug in de Ziggo Dome, maar dat maakt bij hen niet eens uit. Die liedjes zijn stuk voor stuk zo goed, die dragen dat wel. Het was misschien balen dat Lindsey Buckingham er niet was en dat het niet altijd zuiver klonk, maar het is ook gewoon rock & roll dat ze na zo veel jaren nog op het podium staan en het nog steeds net zo hard genieten is. Ik heb een paar keer bijna gehuild, zo mooi was het.”

Bring Me The Horizon nam veel show mee naar Pinkpop

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

“Bring Me The Horizon vond ik op Pinkpop ook erg leuk, ik had ze al een paar keer eerder gezien. Het is echt zo’n festivalact waarbij de liveshows heel anders zijn dan bijvoorbeeld het opnemen van een plaat. Zij nemen altijd veel show mee. Vlammenwerpers, dansers, danseressen, maskers. Alles wordt uit de kast getrokken en over alles wordt nagedacht. Het was niet eens het best uitgevoerde of het best gezongen optreden, maar dit is wel naar festivals gaan: om plezier te hebben en om vermaakt te worden.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

“Ik vind het verhaal van de band zo mooi, dat ze vroeger zo’n snoeiharde band waren totdat de zanger problemen kreeg met verslaving. Nadat hij daar bovenop gekomen was, wilde hij eigenlijk alleen nog maar muziek maken waarbij hij kon zingen en niet per se zijn stem kapot hoefde te schreeuwen. Zo’n transformatie vind ik interessant; je ziet het ook wel bij liveshows terug.”

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Student te Groningen die minimaal 1 keer per jaar op Rock Werchter en Lowlands te vinden is. Wanneer ik hier geen chickenburgers aan het eten ben, sta ik waarschijnlijk vooraan bij Kendrick Lamar, James Blake, Frank Ocean, Lorde of King Krule.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.