Green Day, Fall Out Boy en Weezer komen met albums

Foto: Felisha Tolentino

Vandaag werd bekend dat rockgrootheden Green Day, Fall Out Boy en Weezer samen op tour gaan. Daarnaast komt er van alle drie de bands ook een nieuwe album uit.

Het nieuwe album van Green Day gaat Father Of All… heten. De plaat komt uit op 20 februari 2020. De band bracht ook direct een nieuwe single uit. Het is de titeltrack ‘Father Of All…’ en die kun je hier beluisteren. Het laatste album van de heren dateert uit 2017.

De mannen van Fall Out Boy hebben ook niet stilgezeten. Zij komen met een Greatest Hits-album, genaamd Greatest Hits: Believers Never Die – Volume 2. Het album is te koop vanaf 20 november. De groep deelt ook een nieuwe single in samenwerking met Wyclef. Beluister ‘Dear Future Self’ hier. De vorige plaat van de band kwam in 2018 uit.

Last but not least, ook Weezer komt met een nieuwe langspeler. Van Weezer is de naam van de plaat. Het is nog niet bekend wanneer het album uit komt. De groep deelt net als de andere bands ook nieuwe single. Luister hier naar ‘The End Of The Game’. De band zit niet stil, ze brachten in 2019 al twee albums uit.

Green Day

De Amerikaanse band Green Day is één van de grootste punkrockbands ter wereld. De band, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie. De band scoorde veel hits, waaronder ”Boulevard Of Broken Dreams”, ”When I Come Around” en ”Basket Case”. Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016. In 2017 speelden de heren nog op Pinkpop. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy’s op zak en lijken de bandleden nog lang niet klaar met hun artiestenbestaan. Tijdens hun aanstaande Hella Mega Tour doen ze verscheidene landen aan samen met collega-rockers Weezer en Fall Out Boy.