Herkenbaar: 5 tips om niet te vroeg te pieken op je favoriete festival

Festivalacts top 100
Photo: Rockstar Photographers

Het festivalseizoen is bijna achter de rug, en wat hebben we weer gestreden met z’n allen. Ben je dit jaar toch in de val getrapt en heb je te vroeg gepiekt, dan komen er gelukkig nog een aantal festival aan voor een herkansing. Maar hoe overleef je toch nog die laatste evenementen? Vandaag geven we je 5 tips om niet te vroeg te pieken tijdens je favoriete festival!

1. Zet je tent in de schaduw op

Rock Werchter 2019 - camping
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Een essentiele stap voor een chille festivalervaring die veel mensen vergeten. Het begint allemaal bij een goed plekje vinden voor je tent. Al helemaal als je niet te vroeg wilt pieken! Als je elke dag om 06:00 al je tent uit wordt gebrand ga je gegarandeerd al snel borrelen, want wat moet je anders als je dag zo vroeg begint? Daarnaast lig je er ook laat in, dus bouw je een lekker slaaptekort op. Ga op tijd naar het festival, zet je tent in de schaduw en slaap lekker uit!

2. Houd langer voorpret op de camping

Photo: Monique Biermans / Festileaks

Wie zegt dat alle pret alleen op het festivalterrein is? Op de camping kan je ook veel voorpret hebben voordat je echt gaat pieken. Gezellig voorzitten met je squad, kaartspellen spelen of alle avonturen van de vorige dag bespreken; als je langer op de camping blijft heb je het gezellig met je vrienden én kun je nog even je energie besparen voor wanneer je echt naar de klote gaat.

3. Bezoek de randprogrammering voordat je gaat feesten

Sziget Festival 2018

Heb je zin om al wel iets te doen voordat je helemaal los gaat, maar wil je nog even rustig aan doen? Thank god voor de festivals met randprogrammering. Bezoek een theaterstuk, doe mee aan een activiteit of ga naar een leuke lezing. Op Lowlands en Sziget kun je zelfs naar de bioscoop! Daarna kan je uitgerust en in goede vibes pieken.

4. Doe voordat je echt los gaat een dutje

Graspop
Foto: Arne Desmedt

Ja, echt. Als je goed en lang door wilt gaan ’s nachts, dan kun je het beste overdag nog een dutje doen. Je ziet niet voor niks al die slapende mensen overal liggen op de camping en het festivalterrein. Zij zijn juist degenen die het hardst pieken wanneer het donker is!

5. Eet veel

Lekker aan het pilsen? Vergeet dan zeker ook niet af en toe goed te eten. Als je eet tijdens het drinken kun je juist veel langer pieken. Je voelt je dan namelijk minder snel dronken dan normaal. Sowieso is drinken op een lege maag een slecht idee. Van bruikkrampen en overgeven wordt niemand blij en kun je je piek en geweldige avond wel vergeten.