12 opvallende kledingstukken die je op elk festival kunt spotten

Lowlands
Lowlands, @Kamiel Scholten Fotografie

Wat draag jij als je op een festival staat? Iedereen is natuurlijk vrij om dat zelf te bepalen, je mag op festivals namelijk zijn wie je bent! Van bandshirts tot onesies, we zetten de 12 meest opvallende kledingstukken en accessoires voor jou op een rijtje!

1. Heel. veel. bandshirts.

Graspop merchandise shop
Foto: Elien Lievens

Het meest voorkomende festivalkledingstuk is natuurlijk het bandshirt. De merchandise-stand verkoopt ze met alle liefde aan je, zodat je kunt laten zien van wie jij megafan bent. Hoeveel bandshirts heb jij ondertussen in je kast liggen?

2. Poncho’s met print

Lowlands regen
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Deze meneer heeft een Lowlands-vuilniszak omgetoverd tot poncho. Veel origineler dan zo’n doorzichtige, toch? Poncho’s die langer dan een middagje meegaan kun je tegenwoordig ook in allerlei prints kopen, ga voor je favoriete superheld of dierenprint en trotseer de regen in stijl!

3.Kleurrijke regenlaarzen

modder_bridgetjonesAls het weer niet meezit, kan het nogal modderig zijn op jouw favoriete festival. Je kunt natuurlijk net als Bridget Jones op je mooiste schoenen gaan. Maar het beste wat je kunt doen, is voorzorgsmaatregelen nemen en die allermooiste, glinsterende, neonkleurige regenlaarzen kopen. Wat maakt jou het uit of anderen je gek aankijken? Jij hebt tenminste droge voeten!

4. Festivalpetjes

Pinkpop
Foto: Sascha Teschner

Naast de zonnebril en het bandshirt is de pet toch wel het meest gedragen accessoire op een festival. Het staat cool en beschermt je tegen de zon. Op Pinkpop kun je de roze Amnesty International petjes kopen en direct het goede doel steunen. Op Rock Werchter kon je bij de Proximus een gratis pet scoren. Heb jij al een favoriete festivalpet?

5. Maffe hoofddeksels

cowboyhats_festivalOm je outfit helemaal af te maken zijn er naast de gebruikelijke petjes natuurlijk prachtige andere hoofddeksels te vinden. Hoe origineler, hoe beter en hoe makkelijker jouw vrienden je kunnen terugvinden! Je vrienden kwijtraken is geen optie meer.

6. Comfortabele onesies

dancing_unicornsZe zijn inmiddels niet meer weg te denken van de festivalweides. Zeker het meest opvallende kledingstuk uit ons rijtje. Met een (unicorn) onesie maak je zeker de blits en ben je vooral erg herkenbaar. Het pak is lekker warm, maar misschien niet zo handig als je bijvoorbeeld naar het toilet moet!

7. Stoere bandana’s

_justin_b andana

Bandana’s worden op festivals in alle soorten, kleuren en maten gedragen. Draag hem als Justin Timberlake over je hoofd, of als haaraccessoire rondom je hoofd.. Het geeft net even die stoere touch. 😉

8. Dierenmaskers

horseDeze dierenmaskers zijn de laatste jaren helemaal hip op festivals. Je valt natuurlijk heel erg op met dit grappige masker, maar je bent tegelijkertijd ook anoniem. Wie zou er onder dat masker zitten? En is het niet enorm warm? Het ziet er in ieder geval wel hilarisch uit, en je hebt erg veel kans om op het zijscherm te komen!

9. Opposuits

Wie kent ze niet? De driedelige en kleurrijke pakken voor mannen en vrouwen. Je kunt ze kopen in alle kleuren, vormen en maten. Je zult op het festival zeker de blikvanger zijn omdat jij opvalt tussen alle ‘normale’ festivalgangers.

10. Trots met een vlag op je rug

dancing_visitorsOm jouw favoriete artiest te laten zien dat je de halve wereld bent afgereisd om ze live te zien, neem jij natuurlijk je nationale vlag mee.

11. De tofste zonnebrillen

Graspop zon
Foto: Nathalie Moors

Met een toffe zonnebril op je neus zit je al snel goed. Je hebt hem natuurlijk nodig als bescherming tegen de zon, maar waarom zou je dan een zwarte zonnebril nemen als je ook alle andere kleuren van de regenboog kan kiezen?

12. Trainingspakken


Als zelf Miles Kane en Alex Turner deze outfit kunnen rocken, moet het wel een festivaloutfit zijn. Het trainingspak is eigenlijk ideaal; het zit comfortabel, je valt op en je kan erin slapen. Nooit meer omkleden dus!