Metallica stelt optredens uit vanwege opname James Hetfield

666
metallica

Metallica-frontman James Hetfield is opnieuw opgenomen in een kliniek vanwege zijn alcoholverslaving. De tournee die de band gepland had in Australië en Nieuw-Zeeland is hierdoor uitgesteld.

In een emotioneel geladen statement dat de band deelde op Facebook gaan de andere drie leden dieper in op de situatie. Metallica maakte de tournee door Oceanië recentelijk bekend en is nu al genoodzaakt om deze tournee uit te stellen. De oorspronkelijke tour kende zeven optredens en zou oorspronkelijk in oktober van start gaan. In maart 2020 staan de volgende shows, in onder andere Amerika en Brazilië, op de agenda.

Metallica is door de nieuwe shows ook een kanshebber voor de zomerfestivals. De laatste keer dat de Amerikaanse metalband op de Europese festivals speelde was in 2015. Een jaar eerder was Metallica nog te zien op Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury. Eerder dit jaar stond de groep nog in de Johan Cruijff ArenA.

A Note from Lars, Kirk, and RobWe are truly sorry to inform our fans and friends that we must postpone our upcoming…

Geplaatst door Metallica op Vrijdag 27 september 2019

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren ’80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired… To Self-Destruct verscheen. Het is alweer even geleden dat ze voor het laatst op Europese festivals opgetreden hebben. Afgelopen festivalseizoen deed de band het Amerikaanse Austin City Limits aan, en gaven ze een Europese stadion tournee. Het wordt dus hoog tijd dat we James Hetfield en co. weer op de Europese festivalweides gaan zien.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.