De headliners van 2020: alle geruchten op een rijtje

Green Day, Pinkpop
Photo: Frank Maddocks

De laatste festivals vinden in de komende weken plaats, daarna is het festivalseizoen voor dit jaar helaas alweer voorbij. Maar niet getreurd, want hiermee begint ook alvast de voorpret voor 2020. Wie zien we volgend jaar als headliners op bijvoorbeeld Pinkpop of Rock Werchter? Wij hebben de geruchten voor je op een rijtje gezet!

Green Day

Green Day, Pinkpop
Foto: Frank Maddocks

Het is alweer drie jaar geleden dat Green Day hun laatste album uitbracht. Hoog tijd voor nieuwe muziek dus! Die nieuwe muziek lijkt er snel aan te komen. Eind 2018 kwam het bericht dat frontman Billie Joe Armstrong bezig was met het schrijven van nieuwe nummers voor de band. Een dj van Kerrang! Radio zei eerder al dat er op 19 juli nieuw materiaal zou komen, maar op die datum bleef het stil. Wel is Green Day sinds kort weer heel actief op social media. Wij hopen in ieder geval dat er snel een nieuw album en daarmee een tour langs de festivals zal volgen!

Iron Maiden

Voor dit gerucht kijken we naar een oude bekende van ons, de Franse radio-dj Francis Zegút. Zegút staat erom bekend dat hij altijd goed geïnformeerd is, en voorspelde al meerdere tours. Deze keer meldt hij dat Iron Maiden in 2020 naar Parijs zal komen voor een show. Ook staat de band als headliner op Rock In Rio later dit jaar. Volgen er hierna meerdere shows?

Guns N’ Roses

De data voor 2020 zijn nog niet eens bekend, maar er gaat nu al het gerucht dat Guns N’ Roses volgend jaar headlinet op de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza-festivals. Veel artiesten die in maart en april op één van deze Lollapalooza’s staan, maken in de zomer de oversteek naar Europa. De laatste keer dat we de legendarische band op een festival in de Benelux zagen was op Graspop 2018. Het wordt dus hoog tijd om ze volgend jaar weer op de festivals te zien!

The Strokes

The Strokes

Volgens hun agentschap gaan The Strokes binnenkort nieuwe muziek uitbrengen. De heren speelden dit jaar al op enkele festivals, zoals Lollapalooza Chicago, Lollapalooza Paris en Open’er Festival. Gaat de release van de nieuwe muziek gepaard met een nieuwe festivaltour?

Tame Impala

Tame Impala

Tame Impala was dit jaar al op menig festival te bewonderen. Zo stonden Kevin Parker en co op onder meer Lowlands en Pukkelpop. In maart en april verschenen twee nieuwe singles: ‘Patience’ en ‘Borderline’, samen met een dosis geruchten over een nieuw album. De band liet doorschemeren dat het album deze zomer zou verschijnen. Nemen ze de nieuwe plaat volgend jaar mee op tournee?

Metallica

Metallica

Nóg een metalkneiter op de lijst? Jawel. Metallica kondigde aan in april 2020 terug te keren naar Brazilië, voor een tournee. Hiervoor heeft de band optredens in Californië op de planning staan. Hoewel het losse shows zijn, is er een kansje dat ze volgend jaar nog een route langs de festivals plannen.

The Black Keys

Black Keys

5 jaar na het laatste album Turn Blue verscheen dit jaar eindelijk nieuwe muziek van The Black Keys. Let’s Rock kwam in juni uit. De heren zouden dit jaar op Woodstock spelen, maar cancelden het optreden. Dit najaar touren ze in Amerika. Met de nieuwe plaat op zak hebben ze genoeg materiaal om uit te putten. Zien we ze volgend jaar terug op de festivalweides?

Foals

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Foals heeft het maar druk. Niet alleen braken ze op Down The Rabbit Hole het hele podium af, ze brachten in maart ook een nieuw album uit. De plaat heet Everything Not Saved Will Be Lost: Part 1. Wie A zegt, moet ook B zeggen, dus komt er ook nog een Part 2 aan. Deze verschijnt dit najaar, wat uitnodigt tot speculaties. Met twee nieuwe albums kun je immers een mooie setlist in elkaar zetten, toch?

AC/DC

ac/dc

Voor AC/DC draait de geruchtenmolen op volle touren. Sinds enkele leden bij een studio waren gefotografeerd, wordt er gespeculeerd over een nieuw album. Ook zouden details over een tour in 2019 en 2020 in juli bekendgemaakt worden. Hoewel er nog niets bekend is over festivaloptredens volgend jaar, maken de heren een goede kans om volgend jaar met een nieuwe plaat op zak de weides te gaan bestieren.

Eminem

Eminem

Eminem was dit jaar oorspronkelijk geboekt als headliner voor Pinkpop. In december 2018 werd bekend dat de rapper dit jaar toch niet naar Europa zou komen waardoor het optreden in Landgraaf ook van de baan was. Wel ging hij op tour in Australië en Nieuw-Zeeland. Zou Eminem volgend jaar dan toch de oversteek naar de Europese festivals maken?

Volbeat

Volbeat
Foto: Nathan Gallagher

Volbeat presenteerde in augustus hun nieuwe album Rewind, Replay, Rebound. Vorig jaar brachten de heren een bezoek aan Nederland, waarbij ze de Zwarte Cross verpulverden. Dit najaar staan de metalheads in de Ziggo Dome. Betekent het verschijnen van de nieuwe plaat nieuwe kansen voor een nieuwe passage op de festivals?

Neil Young

Neil Young
Photo: Joel Bernstein

Neil Young heeft het al aangekondigd: volgend jaar gaat hij weer op tour! Daarnaast lijkt het erop dat de zanger een nieuw Crazy Horse album uit gaat brengen. Reden genoeg dus om op festivals in de Benelux te staan dus. Vooralsnog heeft de Canadees niet laten weten of Nederland of België op de planning staan. Wel is Jan Smeets al druk bezig om hem te strikken voor Pinkpop 2020. Wellicht gaat de langgekoesterde wens van Smeets in vervulling en vinden we Neil Young terug in Landgraaf.

Foo Fighters

Photo: Brantley-Gutierrez

Volgens drummer Taylor Hawkins duurt het niet lang tot de Foo Fighters een nieuw album uitbrengen. Dave Grohl schijnt al de nodige demo’s op zak te hebben. De band hoopt deze te verwerken tot een nieuwe plaat zodra hun tour over is. ”Ik denk dat we volgend jaar een nieuw album hebben”, aldus Taylor Hawkins. Plakken de heren er dan meteen een nieuwe tour achter en zien we ze volgend jaar al weer terug?

Sting

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Sting stond dit jaar als headliner op Bospop. De zanger moest dit optreden helaas vanwege gezondheidsredenen afzeggen. Mojo Concerts heeft echter al laten weten goede hoop te hebben Sting volgend jaar weer te kunnen boeken als headliner op Bospop. Neemt de ex-frontman van The Police dan meteen ook andere festivals mee in zijn planning?

Post Malone

Tijdens een recente show liet Post Malone weten dat zijn nieuwe album af is. Volgens zijn manager Dre London komt de plaat binnenkort uit. Dit jaar stond de rapper al als headliner op onder meer Sziget en Pukkelpop. Wellicht gaat hij met zijn nieuwe plaat in 2020 nog meer festivals van zijn lijst afstrepen. We gaan het zien!

The Weeknd

Photo: Szlezak

Ook The Weeknd is ijverig bezig met nieuwe muziek. De zanger is al enige tijd de komst van een nieuw album aan het teasen op social media. Hiermee bestaat ook de kans dat hij volgend jaar met zijn nieuwe materiaal een bezoek brengt aan de festivalweides.