Queen & Adam Lambert naar Ahoy

Nadat Queen bekend maakte dat zij dit jaar opnieuw op tour zullen gaan met Adam Lambert, is het hoge woord er nu eindelijk uit. De legendarische band staat op 27 juni in Ahoy Rotterdam!

De band liet eerder weten een tour te doen waarbij zij alleen langs steden zouden gaan waar zij nog niet waren geweest. Pinkpop behoorde hierdoor tot de mogelijkheden. Nu het optreden in Ahoy bekend is gemaakt, is het bijna zeker uitgesloten dat we de band dit jaar in Landgraaf gaan zien.

De kaartverkoop start op zaterdag 10 februari. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €59,-.

Queen & Adam Lambert

https://youtu.be/GEBhpiT-V4g

Queen werd opgericht in 1970, maar brak pas echt door in 1974. In dat jaar bracht de band het album Sheer Heart Attack uit, een jaar later volgde A Night at the Opera. Op dit album zijn onder andere hits als ‘Killer Queen’ en ‘Bohemian Rhapsody’ te vinden. In de jaren die hierop volgden werd Queen één van de grootste rockbands ter wereld. Een hoogtepunt van de band is het Live Aid-concert in 1985, wat volgens velen het beste optreden ooit is.

In 1991 kwam er echter een tragisch nieuws van de band; Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van HIV. Queen was lange tijd niet meer live te zien en in 1997 stapte bassist John Deacon uit de band. Sinds 2011 staat Queen weer op de planken, en wel met Adam Lambert aan hun zijde. Queen & Adam Lambert waren in november nog in Nederland. Nu mogen we dus ook uitkijken naar een zomers optreden van de band.