The 1975, Simply Red en meer naar de Benelux in 2020

the 1975
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Het festivalseizoen is officieel voorbij, maar dat betekent dat het seizoen der aankondigingen is geopend! Onder meer The 1975 en Simply Red maken Europese tourdata bekend.

The 1975

Nadat ze dit jaar onder meer op Pinkpop en Rock Werchter hebben gestaan, komen de heren van The 1975 weer onze kant op. 17 maart 2020 spelen ze in de Ziggo Dome in Amsterdam. 24 maart staan de mannen in de Lotto Arena in Antwerpen. Bekijk de aankondiging van hun Europese tour hier.

Simply Red

Het duurt nog meer dan een jaar, maar Simply Red komt weer naar de Benelux. Op 14 november 2020 staat de band in het Antwerpse Sportpaleis. De laatste show van hun tour geven ze in de Amsterdamse Ziggo Dome op 27 november 2020. Benieuwd naar de andere tourdata? Check dan de officiële aankondiging.

Status Quo

Op deze show moeten we ook nog even wachten, maar Status Quo komt naar Nederland! Op 25 november spelen ze in de AFAS Live in Amsterdam. Er is op dit moment nog geen show in België aangekondigd. Check de bekendmaking van de show hier.

Er werden de afgelopen dagen nog veel meer shows onthuld. Machine Head komt naar Utrecht en Brussel. Marina speelt in Amsterdam en Schoolboy Q en Jay Rock spelen een exclusieve show in 013, Tilburg. Genoeg optredens om naar uit te kijken dus.

The 1975

the 1975
Photo: Ben Houdijk

De Britse rockband zag in 2002 voor het eerst het licht, maar kwam ruim tien jaar later pas met hun eerste studio-album. Het album, getiteld The 1975, betekende de grote doorbraak van de groep. Hits als ‘Chocolate’, ‘Sex’ en ‘Robbers’ zorgden ervoor dat de band binnen no time een gigantische fanbase had opgebouwd. Sindsdien hebben we de poprockers al op veel festivals kunnen zien. Zo stonden ze in 2017 o.a. op Bilbao BBK, Northside en Boston Calling als onderdeel van hun I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It-tour (wat een mond vol). Afgelopen festivalseizoen stonden ze onder meer op Pinkpop, Rock Werchter en Sziget.