Rock Werchter 2019 onthult Macklemore en meer

(c) Koen Keppens

Wederom nieuws van onze zuiderburen. Onder andere Macklemore en Weezer gaan de weide van Rock Werchter betreden. Hiermee begint het affiche vorm te krijgen.

Naast de bovenstaande namen gaan ook de volgende artiesten op het Belgische festival te zien zijn:

  • The 1975 (Vrijdag)
  • Jungle (Vrijdag)
  • Tom Misch (Vrijdag)
  • Kurt Vile & The Violators (Vrijdag)
  • Clean Bandit (Zaterdag)
  • Two Door Cinema Club (Zaterdag)
  • Underworld (Zondag)

Ook kwam het Belgische festival vandaag met podiuminformatie. Artiesten voor Main Stage, The Barn en Klub C zijn al bekend, voor The Slope zijn nog geen acts bekend gemaakt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat onder andere Muse, Mumford & Sons, Tool, The Cure en P!nk de Werchterse weide gaan betreden. Na de aankondigingen van vandaag begint de line-up voor de 45e editie al behoorlijk gevuld te raken. Check alle bevestigingen hier.

Macklemore

Humor en sociale kritiek, dat zijn de elementen die een superhit maken van ‘Thrift Shop’ (2012). Het nummer van Macklemore & Ryan Lewis hakt lekker in op de blingbling van de Amerikaanse rappers. Het doet er maar liefst vier maanden over om de eerste plaats van de Billboard Hot 100 te halen, maar het rijgt dan ineens alle prijzen aaneen. De single is goed voor 850 miljoen views, 8 miljoen downloads, 2 Grammy Awards én een parodie in Sesamstraat. En toen waren ze vertrokken. De singles ‘Can’t Hold Us’, ‘Same Love’ en ‘Downtown’ katapulteren Macklemore naar de sterrenstatus. In 2019 gaat de rapper wederom op tournee. Zo zijn er in juli al shows in Toscane en Noorwegen bekendgemaakt. Vorig jaar was Macklemore nog te bewonderen op Rock en Seine en in de Amsterdamse AFAS Live.

Rock Werchter

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer MuseThe CureP!nk en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.