De 7 leukste festivals tijdens Halloween

Milkshake 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

De klok gaat een uurtje terug en de nachten worden langer. De wind giert door alle hoeken en kieren van het huis en schaduwen lijken je te volgen op weg naar de kroeg. Nog niks om uit te spoken met Halloween? Dan is het hoog tijd om je engste pakje aan te trekken en je meest lugubere lach op te zetten. Want op deze Halloween-festivals spring je geheid uit je vel van de spanning!

Crazy Sexy Cool – Rotterdam

Helemaal uit je plaat gaan en tegelijkertijd doodsangsten uitstaan doe je het beste op Crazy Sexy Cool en hun special ter ere van Halloween. Dit jaar trekken onder andere Yung Felix, Snelle en Jebroer hun griezeligste outfit aan om van het Zuiderpark in Rotterdam een groot feestend spookhuis te maken. Hoe dat er ongeveer uitziet? Check dan de aftermovie van vorig jaar hierboven!

Smèrrig Halloween Festival – Den Bosch

https://www.instagram.com/p/B33pc7bAryJ/

Bij Smèrrig zijn ze niet vies van een themafeestje. En zo is het daar nu na Koningsnacht, Safari en de Grote Gladde Glittertour ook weer tijd voor een hitsig halloweenfeestje. Met o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig, The Partysquad en Dio zit het op muzikaal gebied wel goed en kun je iedereen de stuipen op het lijf jagen met je outfit en je dansmoves.

Oirschot Halloween

https://www.instagram.com/p/BpnG0kQAidg/

Geen grote dansfeesten in Oirschot met grote namen, maar ouderwets griezelen op het grootste evenement tijdens Halloween in Nederland. Met spooktochten, dans en theater in de oude stadskern veranderd Oirschot in een enorm spookhuis met vele enge steegjes en onverwachte ontmoetingen. De perfecte avond voor wie mee wil maken hoe het is om door een (gezellige) zombiefilm te lopen.

Walibi Fright Nights – Walibi World

Hij kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst, de Walibi Fright Nights. Een maand lang verandert het hele pretpark tijdens de weekenden in een wondere wereld vol griezelshows, theater en thematische attracties. De eerste weekenden waren strak uitverkocht, maar voor 25, 26 en 27 oktober zijn er nog kaarten.

Halloween Festival Tivoli – Utrecht

Maar er is ook nog genoeg muziek tijdens Halloween 2019. Tijdens het Halloween Festival in TivoliVredenburg kun je die vooral zelf maken, want er is een grote karaoke stage in Cloud Nine. Liever opgaan in de muziek van anderen? Dan is er gelukkig ook nog een grote Silent Disco of kun je jezelf verliezen in het spookhuis bij Club Nine. Een avondje gezellig griezelen dus!

Daisy Halloween – Tilburg

https://www.instagram.com/p/B3FNA7oBui1/

Dat je met Daisy lekker kon dansen wisten we al, maar nu kan dat ook tijdens de nacht van de doden. De dj’s organiseren dit jaar voor het eerst een themafeestje rond Halloween en het beloofd bruut te worden. Met acts als Bizzey en Poke en natuurlijk Daisy zelf gaan de voetjes we van de vloer. De dresscode spreekt natuurlijk voor.

Glow in the Dark Halloween Special – Rotterdam

Niks glanst zo goed in het donker als de ogen van iemand die zich helemaal kapot schrikt. Dat moet Glow in the Dark gedacht hebben bij het verzinnen van hun halloweenspecial. Vandaar dat er ook dit jaar weer een tof themafeest wordt gegeven. Na het succes van vorig jaar kun je dit jaar tot 7 uur ’s ochtends het huis afbreken in drie verschillende genre’s: house, future house & techno. En mocht dat nog niet voldoende zijn is daar ook nog de afsluitende set van Benny Rodrigues.