De 7 leukste griezel-feesten tijdens Halloween

Inmiddels zijn de festivaltentjes opgeborgen en zouden de meeste festivalgangers het liefst in hun winterslaap duiken tot april. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties en hoef je dus niet slapenderwijs je post-festival depressie te ontlopen. Want oktober betekent ook ADE, een nieuw concertseizoen en jawel; Halloween. Wij hebben de 7 beste Halloween-feesten op een rijtje gezet, dus haal je hoofd onder je dekens vandaan en show jouw gruwelijkste danspasjes tijdens deze Halloween events in oktober.

Dat Halloween eind oktober plaatsvindt is voor griezelliefhebbers die ook graag een dansje wagen op elektronische muziek niet ideaal. Aangezien een week eerder, Amsterdam in het teken staat van Amsterdam Dance Event. Al is dit voor de echte die-hards natuurlijk appeltje-eitje, zij trekken ADE het liefst nog een weekje door. En laten we eerlijk zijn, wanneer je er als een zombie bijloopt tijdens een van deze feestjes komt dat je outfit enkel ten goede. Wij hebben de zeven beste feesten voor je opgesomd.

Emo Night Mainland XL Halloween Edition

Wie graag naar poppunk, emo en metalcore luistert gaat ongetwijfeld een leuke avond tegemoet tijdens de Halloween XL editie van Emo Night Mainland in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Een nacht lang heerlijk meebleren met de grootste hits van bands als Panic! at the Disco, Paramore en Fall Out Boy. En dat dan in je favoriete Halloween-kostuum.

Glow in the Dark (Halloween Special)

Krijg jij jaarlijks tijdens deze donkere herfstmaanden volledig een glow-up? Wellicht is Glow in the Dark dan wel hét Halloween event voor jou. Tijdens deze Halloween Special kun je twee nachten lang raven op de beats van dj’s als LESSSS, Sara Landry en Stan Christ. De Rotterdamse Maassilo wordt dat weekend omgetoverd tot een donkere, doch kleurrijke danstempel met uiteraard de nodige versiering waarvan menig bezoeker een gat in de lucht springt.

Smèrrig Halloween Festival

Als je niet vies bent van een beetje Brabantse gezelligheid tijdens de donkere dagen van oktober, dan is Smèrrig Halloween Festival wellicht de aangewezen plek om je van je gruwelijkste kant te laten zien. Want bij dit grootste Halloween festival van ’t zuiden is het Gruwelijk Geil Griezelen geblazen. Met maar liefst 4 stages valt er genoeg te zien en te luisteren tijdens dit festival in de Brabanthallen.

Dus of je nu graag je meest sexy slutdrop aan Bizzey gaat tonen, jeugdherinneringen wil ophalen tijdens de Hitshow van niemand minder dan Yes-R, je beste danspasjes uit de hoge heksenhoed tovert tijdens Vunzige Deuntjes Soundsystem of simpelweg met met Mark alle hits van Hazes meezingt, het kan allemaal op Smèrrig Halloween Festival.

High Tea Amsterdam: Trick or Tea

Nee, dit is geen high tea waar je rustig je grootouders mee naar toe kunt nemen. Tenzij ze liefhebber zijn van drum ’n bass, in dat geval gaan ze de tijd van hun leven hebben. High Tea Music organiseert dit jaar namelijk hun allereerste Halloween event. Dus zorg dat je erbij bent en oefen alvast goed op je meest freaky danspasjes, want die gaan ongetwijfeld goed van pas komen tijdens deze griezel-editie van High Tea Amsterdam. En wie graag nog eens terug komt, wordt aangeraden om veel tijd en moeite in diens outfit te steken. Want de 3 bezoekers met het beste Halloween-kostuum winnen tickets voor het daaropvolgende High Tea event in december.

Encore: Halloween Special

Wanneer op zaterdag 28 oktober de Melkweg in een Spookhuis is veranderd moet je niet raar opkijken. Want naast High Tea Amsterdam, heeft ook de Encore-clubnacht zich ondergedompeld in het Halloween thema. Hordes hiphop-zombies en R&Beasts zullen zich die nacht verenigen in de Max van de Melkweg.

  • Wanneer: 28 oktober
  • Waar: Melkweg (Max), Amsterdam
  • Tickets: online koop je al een kaartje voor €17,25, aan deur betaal je €20,- voor een ticket.

Qult Halloween Edition

Voor alle queer personen die al sinds de zomer niet kunnen wachten tot Halloween, is er in de Zwolse Hedon een vervroegd Halloween-feestje georganiseerd. QULT is een nieuw lhbtqia+ feest in dit poppodium en met deze allereerste Halloween editie kan iedereen zich veilig doodschrikken. Dus trek je engste outfit uit de kast en geniet van een avond met verschillende dj’s en een live optreden van FFLEAN.

  • Wanneer: 6 oktober
  • Waar: Hedon, Zwolle
  • Tickets: Kaarten kosten €13,- en zijn via de website van Hedon verkrijgbaar.

80z Halloween

Voor dit feestje blijven we even in het oosten van het land. Hier komen jaren-80 horrorfilms samen met de muziek uit datzelfde decennium. Michael Jackson meets Michael Myers en Freddie Mercury meets Freddy Krueger. Het wordt ouderwets griezelen in Willemeen. En ook in Arnhem wordt het beste (80’s) Halloween outfitHalloween outfit beloond. De winnaar gaat namelijk met tickets voor de volgende 90z party naar huis.