De leukste concerten om jouw festivaldip te verzachten

festivalshows, de staat, lowlands
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

Het festivalseizoen zit er helaas op, en dat betekent dat we de festivalweides moeten verruilen voor concertzalen om onze favoriete artiesten te zien. Een hele andere, maar zeker geen mindere ervaring. Wij hebben de leukste – nog niet uitverkochte – concerten van de komende maanden voor je op een rijtje gezet. Zo ben je zo weer over je festivaldip heen!

Vampire Weekend – Afas Live – 19 november

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Wat een zomer hebben de mannen van Vampire Weekend achter de rug; van een prachtig sunset-slot op Down The Rabbit Hole, tot aan headlinen op NOS Alive. Ze hebben er duidelijk nog geen genoeg van en touren nog even door in Europa. Deze tour staat nog steeds in het teken van hun nieuwe album Father of the Bride, waar heerlijke nummers op staan, zoals ‘Harmony Hall’ en ‘This Life’. Op 19 november heb je de kans om deze vrolijke indie-rockers tijdens hun concert in de Afas Live te bewonderen.

Indian Askin – 013 – 17 oktober

BKS 2019 Indian Askin concert
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

De Amsterdamse mannen van Indian Askin hebben dit jaar indruk gemaakt op de Nederlandse festivals. Op Best Kept Secret wisten ze het hoofdpodium eigen te maken en het publiek te laten genieten van hun nu-punk sound. Dat dit ook gaat lukken op een intiemer podium, zoals 013, staat eigenlijk al vast. Met een nieuw album – Another Round – op zak, zijn de mannen ongetwijfeld gebrand om te knallen tijdens hun concert op 17 oktober. Dit aangevuld met Tape Toy als voorprogramma, zal voor een heugelijk avondje zorgen.

Underworld – Ziggo Dome – 23 november

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Underworld zorgde deze zomer voor vele hoogtepunten, met onder andere een geweldig optreden op Down the Rabbit Hole. Ze trekken deze lijn door en gaan op 23 november de Ziggo Dome op hun kop zetten. Alleen de klassieker ‘Born Slippy’ maakt het al waard om te gaan, en dan te bedenken dat er nog zoveel andere pareltjes van nummers gaan langskomen. Deze Britten weten precies hoe je een feestje neer moet zetten en een venue als de Ziggo Dome leent zich perfect voor een show van dit formaat. Dat kan alleen maar genieten worden!

Frank Carter & The Rattlesnakes – Melkweg – 29 oktober

DTRH Frank Carter Crowdsurf
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Om de woorden van Frank Carter te gebruiken: ”Chaos, gewoon fucking chaos, en plezier, en tranen, en bloed, en zweet, en blijdschap en geilheid!”. Als dit je als muziek in de oren klinkt mag je zijn concert in de Melkweg absoluut niet missen. Zijn shows zijn altijd keihard en zitten vol passie, en Frank weet het publiek daar compleet in mee te zuigen. Dat hij dit kan als een van de beste bewees hij dit jaar op onder andere Down The Rabbit Hole, Sziget, Pukkelpop en Reading. Zin in een hard feestje? 29 oktober in de Melkweg zijn!

White Lies – TivoliVredenburg – 27 november

White Lies -Pinkpop 2019 concert
Photo: Ben Houdijk (Pinkpop 2019)

Deze show is speciaal voor fans van het debut-album van de band, To Lose My Life…. In Tivoli gaat White Lies dit album integraal spelen om het tienjarig bestaan hiervan te vieren. Dit gaat zonder twijfel een feestje worden met hits als ‘Death’, ‘To Lose My Life’ en ‘Farewell To The Fairground’. Stuk voor stuk meezingers! Als de mannen tijdens het concert in Tivoli met net zoveel energie spelen als de shows op Pinkpop en Pukkelpop, gaat het helemaal goedkomen op 27 november.

De Staat – Doornroosje – 27, 28, 29 november

De Staat - Lowlands 2018 concert
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Op 27, 28 en 29 november doet De Staat een hattrick aan concerten in Doornroosje, Nijmegen. Tijdens deze thuiswedstrijd sluiten de mannen de tour van 2019 in stijl af en wordt er nog een laatste keer keihard geknald. Dat ze dat kunnen hebben de heren deze zomer aan iedereen duidelijk gemaakt. Zo werden ze, mede door hun headline-spot op Lowlands, beloond met een 4e plek in de Festival Act Top 100. Zo’n plek verdien je niet zomaar, dus als jij De Staat nog niet hebt weten te zien deze zomer, is dit je kans!