Eerste festival voor Two Door Cinema Club in 2020

Two Door Cinema Club
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het eerste festival voor Two Door Cinema Club in 2020 is een feit. Het drietal geeft meteen aan dat dit pas het eerste festival is van de vele die nog zullen volgen, dus er is een goede mogelijkheid dat we de band ook in de Benelux gaan tegenkomen.

De elektropop- en indierockband maakte dit nieuws vandaag wereldkundig. Met de aankondiging van de drie heren voor het Spaanse festival is de deur geopend voor een grote Europese festivaltournee. De groep geeft op Twitter zelfs aan dat dit pas het eerste bekendgemaakte festivaloptreden uit de reeks is. Er is dus een reële kans dat we de heren ook in Nederland en België mogen begroeten.

Eerder dit jaar lanceerde Two Door Cinema Club met False Alarm alweer zijn vierde studioalbum. Het trio speelt ter viering van deze plaat komende winter alvast de Europese zalen plat, waaronder locaties in Amsterdam, Utrecht en Brussel.

Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Two Door Cinema Club is een indierockband uit Noord-Ierland, opgericht in 2007. De naam van de band is geïnspireerd op een lokale bioscoop, genaamd ”Tudor Cinema”. Het debuutalbum Tourist History verscheen in 2010. Op deze plaat staat onder meer de hit ”What You Know”. Eerder dit jaar bracht de band met False Alarm zijn vierde langspeler uit, waarmee in de winter onder andere Amsterdam, Utrecht en Brussel worden aangedaan. Een paar maanden later gaat Two Door Cinema Club ook de Europese festivals langs, met in elk geval een optreden op Low Festival tussen 31 juli en 2 augustus.

Low Festival

Low Festival vindt jaarlijks plaats in het Spaanse vakantieoord Benidorm. Met Two Door Cinema Club is de eerste act van het festival bekendgemaakt, maar over het affiche hoef je je niet druk te maken. In het verleden waren acts als Kasabian, Pixies, Mø en Foals al in de Spaanse badplaats te vinden.

  • Locatie: Benidorm, Spanje
  • Data: 31 juli – 2 augustus 2020
  • Tickets: nog niet beschikbaar
  • Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van het Spaanse festival.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel