Gerucht: komt Pearl Jam in 2020 naar Europa?

Pearl Jam
Foto: Danny Clinch

In 2020 brengt Pearl Jam een nieuw album uit. Er zijn hiernaast sterke geruchten dat de band meer plannen heeft voor volgend jaar. Gaan we de heren terugzien op de festivalweides de komende zomer?

Het lijkt, met de nieuwe plaat in het verschiet, niet meer dan logisch dat Pearl Jam op tour gaat. Meerdere bronnen melden de komst van een nieuwe tour. Hieronder volgt een overzicht van deze geluiden:

Dj Nick Digilio van het Amerikaanse radiostation ‘WGN Radio’ liet tijdens een live-uitzending weten dat Pearl Jam een optreden zal geven in Chicago. Volgens Digilio is de band namelijk te bewonderen in het Wrigley Field. Met deze uitspraak suggereert de radio-dj dat er een Noord-Amerikaanse tour aan zit te komen.

De geruchten bestaan ook voor Europese shows. Volgens de Italiaanse fansite pearljamonline.it zien we Pearl Jam volgend jaar in juli onder andere terug in de Imola Autodrome, Bologne. De band gaat de langspeler promoten, die in mei volgend jaar uitkomt. Het optreden zou volgens de website het enige zijn in Italië zijn en maakt deel uit van een grotere Europese concerttour met zo’n 12 concerten.

Waar de bovenstaande bron nog geen reuring geeft aan een festivaloptreden, doet gebruiker ‘dimitrispearljam’ op communitiy.pearljam.com dit wel. Hij meldt: “if something doesn’t change I’m going to 7 shows next year. 1 festival. 1 outdoors. 5 indoors”. Dimitrispearljam maakt vaak goede voorspellingen en hint met deze comment naar slechts één festivaloptreden. Zou het hier om Rock Werchter gaan? De Amerikanen slaan het Belgische festival zelden over bij een Europese tour. Zo stonden ze de afgelopen tien jaar al vier keer op de weide.

Pearl Jam

Pearl Jam werd in 1990 opgericht in Seattle, Washington. De band is een van de grote vier grungebands, samen met Nirvana, Soundgarden en Alice In Chains. In 1992 bracht Pearl Jam het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive’ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, komt uit 2013. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze de single ‘Can’t Deny Me’ uit.