Hurricane & Southside 2020 hinten naar Twenty One Pilots, Kings of Leon en meer

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside hebben ‘per ongeluk’ een verkeerde nieuwsbrief verstuurd. Hierin wordt onder andere de komst van Twenty One Pilots en Kings of Leon naar de festivals in 2020 verklapt.

De organisatie verwijst in de nieuwsbrief met cryptische foto’s naar de twee headliners. Southside refereert aan Twenty One Pilots met -hoe kan het ook anders- precies eenentwintig foto’s van vliegtuigen. Hurricane toont op zijn beurt foto’s van een koning en een leeuw, ongetwijfeld bedoeld als codetaal voor Kings of Leon. De organisaties geven verder aan dat de bandfoto’s van de headliners nog wel moeten worden ingevoegd.

De bulletins bevatten naast de publiekstrekkers nog veel meer hints in de ‘lorem-ipsum’ teksten. Eén van deze bands is Seeed, welke al officieel is aangekondigd door de festivals. Hieronder volgt een overzicht met alle gevonden acts:

 • Kings of Leon
 • Twenty One Pilots
 • Seeed
 • Deichkind
 • SDP
 • The Hives
 • Beginner
 • Hugel
 • Average Engines
 • Kolari

De organisatie heeft inmiddels gereageerd op de kwestie via haar sociale mediakanalen. Zij verzoekt met klem de nieuwsbrief ongezien te verwijderen, wat de betrouwbaarheid van deze leaks alleen maar ten goede komt.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Twenty One Pilots is een Amerikaanse band, welke in 2009 werd geformeerd door Tyler Joseph, Nick Thomas en Chris Salih. Hiervan maakt alleen Joseph nog deel uit van de groep. De overige twee oorspronkelijke leden zijn in 2011 vervangen door Josh Dun. De band heeft inmiddels vijf albums op zijn repertoire staan, waarvan Trench, de meest recente plaat, eind vorig jaar is uitgebracht. Met hits als ‘Holding On To You’, ‘Stressed Out’, ‘Heathens’ en ‘My Blood’ hebben de heren voldoende materiaal om het publiek tot in de late uren te vermaken. 

Twenty One Pilots stond in 2019 onder meer op Lowlands. Dit optreden werd zeer positief ervaren. Met de hints van Hurricane en Southside 2020 is de kans aanwezig dat het tweetal ook volgend jaar weer op de festivals in de Benelux te vinden is.

Hurricane en Southside 2020

Foo Fighters - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Hurricane en Southside zijn Duitse zusterfestivals. Dit betekent dat ze elk jaar dezelfde line-up hebben. De evenementen hebben jaar op jaar erg grote namen op de poster staan, dus je hoeft je niet te vervelen. In 2019 stonden onder meer Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure, Die Toten Hosen, Tame Impala en Macklemore op het programma. De festivals maken behalve het affiche ook naam met de food-line up. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijke schnitzels en curryworst eten.

 • Locatie: Scheeßel en Neuhausen ob Eck, Duitsland
 • Datum: 19-21 juni 2020
 • Meer informatie vind je op de websites van Hurricane en Southside.
Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2023

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Billy Talent
Die Ärzte
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel