Hurricane 2019: De headliners der Duitse foodtrucks

656
Handbrot food hurricane 2019
Photo: Robin Schmiedebach (Hurricane 2019)

Dit weekend zijn we op Hurricane Festival in Scheeßel, Duitsland. Naast de bizarre poster met veel headliners zoals The Cure, Foo Fighters, Mumford & Sons, Tame Impala, Macklemore en Christine and The Queens, is er ook nog plek voor heel veel lekker eten. Tijd om te proeven!

Food line-up sinds 2016

Hurricane festival introduceert in 2016 met deze video de food line-up. Als je nu nog niet aan het kwijlen bent, weten wij het ook niet meer. Het gaat van cheesecake naar samosa’s en van knoflookbrood naar verschillende soorten friet. Het aanbod aan eten is in ieder geval reuze. Waar kun je de Duitse festivalbezoeker voor wakker maken? We nemen je mee door het Duitse food aanbod op Hurricane 2019.

1. Simpel, maar heerlijk handbrot

Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Anna (23) werkt op Hurricane backstage bij de productie. In haar pauze geniet ze van een welverdiend handbrot. Wat je ziet is een wit broodje met bieslook en zure room. Wat je proeft is een heerlijk zacht broodje met heel veel kaas, met de keuze uit ham of champignons als extra vulling. “Ik zou het echt aanraden, want het is maar €5,- en het geeft je een vol gevoel. Ik hou ervan, want er zit echt veel kaas en vlees in.” Als je trek hebt in iets anders raadt zij de burger van de BBQ aan, die is met €12,- euro wel wat prijziger.

2. De befaamde pretzel

pretzel-hurricane2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Zoals je ze ook door heel Duitsland ziet, kun je ook op Hurricane 2019 op veel plekken voor ongeveer een pretzel krijgen. Je telt er zo’n €4,- voor neer. Er zijn drie verschillende soorten beschikbaar. Je hebt natuurlijk de normale variant, maar je hebt er ook een met kaas of een langwerpige variant met kaas en kruiden. Wat opvalt is dat de kraampjes op meerdere plekken te vinden zijn, er staan er zo’n zes over het terrein verspreid.

3. De beroemde curryworst

curryworst-hurricane2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Drie dames uit de buurt van Scheeßel raden ons aan de curryworst eens te proberen. “Het is een jeugdsentiment, vroeger trakteerden onze ouders ons hier altijd op als we meehielpen met de boodschappen.”

Je kunt de curryworst op twee verschillende manieren bestellen. Als ‘manta-platte’ wat een portie worst met pommes/friet is (€8,-), of los met saus op een broodje (€5,-). Bram (32) en Lisa (30): “Wij vinden het heel lekker op festivals, maar ik zou deze niet per se aanraden. Als je de echte eens wilt proberen moet je die lokaal eten, bijvoorbeeld in Berlijn.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

4. Schnitzel als burger

schnitzel-hurricane2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Bij de schnitzel kraam is het altijd druk. Voor €5,- heb je twee opties om het andere beroemde Duitse vlees te eten. Je kunt deze Duitse lekkernij als een burger bestellen tussen een kaiserbroodje met sla. De andere optie is de grotere variant met aardappelen en een salade. De meeste mensen gaan er vandoor met een schnitzelburger. Jan (46): “Als ik niet weet wat ik wil eten, ga ik gewoon hier naartoe. Een schnitzel is altijd goed.”

5. Gepofte aardappel

Gepofte aardappel - Hurricane 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

De ‘Ofen Kartoffeln’ voor zo’n €7,- is een “echte klassieker en het smaakt zoals het hoort” volgens Max (24). Wat opvalt is dat eigenlijk bijna al het eten heel smaakvol is en dat er heel veel keuze is. “Wij komen meestal op festivals als Hellfest en Graspop, maar daar is het eten niet altijd lekker. Dit is echt een verademing”, aldus Ilse (25).

Van alle markten thuis

Ramen - hurricane 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Mocht je niet van typische Duitse gerechten houden, kun je op Hurricane 2019 ook je hart ophalen met internationale specialiteiten. De ramen wordt door meerdere mensen aangeraden, die is heerlijk pittig en je zit goed vol na deze maaltijd. De verschillende soorten friet zijn ook in trek. Je kunt kiezen voor normale-, groente- of zoete aardappelfriet en krijgt daarbij een topping naar keuze. Bij bijna alle foodtrucks kun je kiezen voor een vegetarische variant. Dus mocht je tijdens het wachten op je favoriete band niets te doen hebben: eten is het lekkerste alternatief!

Festivalrapport Hurricane 2019

Was jij op Hurricane of Southside dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”hurricane”]

Hurricane 2019

Atmosphere-Hurricane2019
Photo: Robin Schmiedebach (Hurricane 2019)

Hurricane 2019 vindt plaats in Scheeßel, Duitsland. Southside 2019 is het zusterfestival in datzelfde weekend gehouden in Neuhausen. Beide festivals hebben met Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure, Die Toten Hosen, Tame Impala, Macklemore en aardig grote set aan headliners binnengesleept voor 2019. Verder pronken acts als Bloc Party, Christine and The Queens, Interpol en Wolfmother op het affiche.

De organisatie heeft zojuist ook de data van volgend jaar bekend gemaakt. Hurricane 2020 is van 19 tot en met 21 juni.

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Foals, Anderson .Paak, Queens of the Stone Age en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.