Judas Priest en meer in Graspop-weekend naar Copenhell 2020

Judas Priest

Een serie kanshebbers voor Graspop op het Deense metalfestival Copenhell. Onder andere Judas Priest, Korn en Disturbed zijn in hetzelfde weekend als Graspop in Kopenhagen te bewonderen.

Judas Priest en Korn worden al langer als grote geruchten gezien voor een show in Dessel. Twee weken na Graspop spelen deze bands in Spanje tijdens Resurrection Fest. Met de bevestiging voor Copenhell is de kans op een passage tijdens Graspop alleen maar gegroeid.

Naast Judas Priest en Korn kunnen we ook onder andere Disturbed, Mercyful Fate, Jinjer en Emperor aan de geruchtenlijst toevoegen. Deze bands werden eerder vandaag ook bekendgemaakt door Copenhell. Of de acts dat weekend ook nog gemakkelijk de overstap naar België kunnen maken is afhankelijk van de dag dat ze op Copenhell geprogrammeerd staan. Hierover is tot dusver geen informatie bekend.

Check alle bevestigingen voor Copenhell hier:

 • Judas Priest
 • Korn
 • Disturbed
 • Mercyful Fate
 • Emperor
 • Jinjer
 • Of Mice & Men
 • Gloryhammer
 • Destruction
 • Benediction
 • Xenoblight
 • Vreid
 • Crypt Sermon
 • Orm
 • High Command

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

Copenhell 2020

Copenhell is een Deens metalfestival Kopenhagen. Het festival valt dit jaar in hetzelfde weekend als Graspop. De kaartverkoop voor Copenhell is nog niet van start gegaan, de eerste tickets gaan vanaf 22 oktober over de toonbank.

Vorig jaar wist het metalfestival acts als Tool, Slipknot, Scorpions, Amon Amarth en Slash feat. Myles Kennedy te strikken voor optredens.

 • Locatie: Kopenhagen, Denemarken
 • Datum: 17-21 juni 2020
 • Meer info vind je op de officiële site

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam