Advertisement

Kasabian hint naar terugkeer op de podia

kasabian

De Britse rockband Kasabian lijkt via Instagram te hinten naar een aanstaande liveshow. De groep uit Leicester speelde in 2017 hun laatste optreden op Nederlands grondgebied in AFAS Live.

In onderstaande Instagram-post is het artwork te zien van debuutalbum Kasabian. De tekst Solstice, ook wel de kortste dag van het jaar, lijkt naar een datum te verwijzen. Solstice valt dit jaar op 22 december. De geruchten over een aanstaande show worden echter pas echt geloofwaardig door een blik op het verleden te richten. In 2014 gaven de Engelsen een optreden in thuisstad Leicester onder de noemer Summer Solstice. Na het delen van het artwork lijkt een nieuw optreden in Leicester aanstaande.

Momenteel werkt Kasabian aan hun zevende langspeler. For Crying Out Loud kwam uit in 2017. Hierna volgde een uitgebreide tournee waarmee onder andere Reading/Leeds en Sziget werden aangedaan. Ze besloten het jaar met een zaaltournee waarmee er ook optredens in AFAS Live en het Brusselse Vorst Nationaal gepland stonden.

Kasabian

kasabian

Kasabian is een Britse rockband afkomstig uit Leicester. De groep werd opgericht in 1999 en bestaat uit zanger Tom Meighan, multi-instrumentalist Sergio Pizzorno, bassist Chris Edwards en drummer Ian Matthews. Mede-oprichter Christopher Karloff verliet de formatie in 2006. Je kunt de band kennen van hits zoals ‘Fire’, ‘You’re In Love With A Psycho’ en ‘Days Are Forgotten’. De laatste keer dat de band in Nederland te zien was, stonden ze in de AFAS Live. Voor meer info check je hun officiële site.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam