Metallica bevestigt eerste festivaloptredens in 2020

metallica

Metallica maakt de eerste festivaloptredens van volgend jaar bekend. Deze vinden allemaal in de Verenigde Staten plaats. Wat dit voor Europa inhoudt is nog niet duidelijk.

Metallica kondigt vandaag een deel van de tour van 2020 aan. De band staat op de volgende festivals: Epicenter, Rockville, Sonic Temple, Louder Than Life en Aftershock. Op elk van deze evenementen doen de heren zowel op vrijdag als op zondag een unieke set. Vooralsnog is er niets bekend over een Europees vervolg van deze tour.

Eerder plaatste de band een klok op hun website die aftelde naar 10 oktober 12.00 uur. Deze was echter verplaatst, zodat de klok afliep op het moment dat de Amerikaanse festivals de komst van de band bekendmaakten.

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie al bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren ’80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired…To Self-Destruct verscheen.

Het is alweer even geleden dat ze voor het laatst op een Europees festival stonden. Afgelopen festivalseizoen deed de band wel het Amerikaanse Austin City Limits aan en gaven ze een Europese stadiontournee. Maar het is dus hoog tijd dat we James Hetfield en consorten weer eens op de Europese festivalweides gaan zien.