Nieuw gat in touragenda Foals hint naar Europese shows tijdens zomer 2020

596
Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Foals kondigt vandaag een nieuwe tour aan in het Verenigd Koninkrijk. Het valt op dat er een groot gat valt tussen mei en juli. Dit zou erop kunnen wijzen dat er nog andere Europese shows bij gaan komen.

De eerste headlinetour voor Foals in 2020 is vandaag bekendgemaakt. De band tourt vanaf eind april door Engeland en Wales. Opvallend is een groot gat tussen mei en juli, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor Europese festivals. Onder andere Pinkpop en Rock Werchter vinden plaats tijdens dit gat en lijken daarmee kanshebbers. De band liet vorige week nog weten waarschijnlijk terug te keren naar Nederland aankomend jaar.

Begin deze maand kondigde Foals de eerste festivalshow aan. Verder komt deze maand het tweede deel van Everything Not Saved Will Be Lost uit. De heren zijn een graag geziene gast op Nederlandse festivals. Dit jaar waren ze onder andere te vinden op Down The Rabbit Hole. Dit optreden werd door de lezers van Festileaks bekroond tot het beste optreden van het festival.

Foals

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Foals is een progressieve poprockband uit Oxford en bestaat al sinds 2005. Drie jaar later volgde het debuutalbum Antidotes. Met de release van Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1  heeft de groep inmiddels vijf studioalbums op zak. De zesde plaat Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 verschijnt nog deze maand.

Afgelopen januari maakte de band bekend dat Walter Gervers stopt als bassist van Foals. De nieuwe bassist is voorlopig niemand minder dan Jeremy Pritchard van Everything Everything, die dit jaar tourt met de band.

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.