Snowbombing 2020: eerste festival voor Foals en Liam Gallagher

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De eerste festivaloptredens in 2020 voor onder meer Foals en Liam Gallagher zijn bekend. De Britse acts staan op het Oostenrijkse Snowbombing, dat après-ski naar een festivalwaardig niveau tilt. Volgen er nog meer festivals voor de Britten?

Met de eerste aankondigingen van Foals en Liam Gallagher hopen fans natuurlijk op uitgebreide festivaltournees. En eerlijk gezegd: die kans zit er best in. Foals brengt deze maand nog hun nieuwe album Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 uit, wat betekent dat ze in ieder geval meer dan voldoende materiaal zullen hebben voor nieuws shows. Komt er een vervolg op hun festivaloptredens op onder meer Down The Rabbit Hole en This Is Tomorrow?

Ook Liam Gallagher heeft niet stilgezeten. De voormalig frontman van Oasis bracht vorige maand zijn tweede soloalbum Why Me? Why Not. uit. Ter promotie staat een uitgebreide zaaltour gepland, maar festivaloptredens zijn zeker niet uitgesloten. Zo geeft Liam in een interview met KINK aan hij in 2020 mogelijk op een Nederlands festival optreedt. Duimen dus!

Voor Snowbombing houdt het overigens niet op bij de aankondigingen van Foals en Liam Gallagher. Naast deze acts zijn ook onder meer Rudimental, Chase & Status, The Roots en Maribou State van de partij in Oostenrijk. Check hieronder de volledige lijst:

 • Foals
 • Liam Gallagher
 • The Streets
 • Kurupt FM
 • Big Narstie
 • Chase & Status
 • Rudimental
 • Gorgon City
 • Holy Goof
 • Mall Grab
 • Maribou State
 • My Nu Leng
 • Sub Focus
 • Wilinkson

Foals

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Foals is een progressieve poprockband uit Oxford en bestaat al sinds 2005. Drie jaar later volgde het debuutalbum Antidotes. Met de release van Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1  heeft de groep inmiddels vijf studioalbums op zak. De zesde plaat Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 verschijnt nog deze maand.

Afgelopen januari maakte de band bekend dat Walter Gervers stopt als bassist van Foals. De nieuwe bassist is voorlopig niemand minder dan Jeremy Pritchard van Everything Everything, die dit jaar tourt met de band.

Snowbombing 2020

Grote fan van wintersporten? Liefhebber van goede muziek? Dan is het Oostenrijkse Snowbombing hét festival voor jou. Op dit festival kun je deze twee passies namelijk combineren. Zo kun je overdag op de piste staan, en in de avond keihard feesten op de klanken van onder meer Foals, Liam Gallagher, Rudimental en Chase & Status.

 • Locatie: Mayrhofen, Oostenrijk
 • Data: 13-18 april 2020
 • Tickets: prijzen afhankelijk van overnachtingsplek
 • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.