Liam Gallagher mogelijk naar Nederlandse festivals in 2020

Photo: RANKIN

Liam Gallagher is volgend jaar wellicht te zien op de Nederlandse festivalweides. Dit zegt de ex-zanger van Oasis in een interview met KINK. Gallagher was in 2017 voor het laatst op een Nederlands festival te zien.

Toen gaf hij een optreden op Pinkpop. Op de vraag of hij volgend jaar festivalshows in Nederland gepland heeft, reageert de zanger positief. Hij zegt te denken van wel. Ook voegt hij eraan toe dat hij houdt van Nederland.

Eerder plaatste Liam Gallagher een foto van zichzelf in de studio, waarna de geruchtenmolen over een nieuw album begon te draaien. Inmiddels is zijn nieuwe single ‘One Of Us’ net uit en is bekendgemaakt dat zijn nieuwe plaat Why Me? Why Not. in september verschijnt. Er is dus een kans dat hierop een nieuwe tour langs de festivalweides volgt. Op 7 februari 2020 staat er nog een show gepland in de Ziggo Dome.

Liam Gallagher

Liam Gallagher
Photo: RANKIN

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher.

In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’.

Liam Gallagher speelde dit jaar onder meer op GlastonburyPohoda Festival en Bilbao BBK Live