DTRH dag #3: chillen met Khruangbin, swingen met Janelle Monáe en beuken met Foals

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Het zit er nu echt op: Down The Rabbit Hole 2019 is officieel tot een eind gekomen. Ook de laatste dag van DTRH is weer omgevlogen. Heb je iets gemist, of wil je nog even nagenieten? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #3.

Niets missen van DTRH? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1 en dag #2 en vind alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

1. Parcels swingt de zondagochtend los

Parcels Down The Rabbit Hole 2019
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Op de allerlaatste festivaldag slaat normaal gesproken de vermoeidheid genadeloos toe, maar niet op de zondag van Down The Rabbit Hole. Parcels straalt energie uit, laat ons zachtjes heupwiegen en tevreden op onze luchtgitaren tokkelen. Vorig jaar nog te bewonderen in de Fuzzy Lop, dit jaar als last-minute vervanger van Sofi Tukker in de veel grotere Teddy Widder. Een ijzersterke keuze, zo blijkt, want met grote regelmaat zweeft er een applaus door de tent waar zelfs de bandleden zelf van onder de indruk lijken te zijn.

2. Maison the Faux is bijzonder intrigerend

https://www.instagram.com/p/BzgB37RHCQ3/

Tegenover de Teddy Widder zagen we de afgelopen dagen een mysterieus, wit, glazen huis staan. Wat zich daarbinnen afspeelt bleef geheim, tot we zelf een kijkje gingen nemen. Het Amsterdamse Maison the Faux maakt een bijzonder soort theater dat zich met name op mode richt. Hierbinnen draagt men nauwelijks kleding, maar alles wat ze wel aan hebben is wit. Het is een indrukwekkende performance met wellicht de strakste choreografie van het afgelopen weekend. Al snel verandert de sfeer echter naar iets heel duisters. Er blijkt met alle dansers wel iets mis te zijn. Van haren eten, tot aan overgeven en moodswings; er kwam van alles voorbij. Aan het einde worden alle dansers in een witte wagen ‘afgevoerd’

3. Koningin Rosalía zet een ijzersterke show neer

Rosalia
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

De Spaanse flamencosensatie Rosalía doet de Teddy Widder uit zijn voegen barsten. Het massaal toegestroomde publiek is nieuwsgierig naar het opkomende talent en wordt niet teleurgesteld. Ondersteund door twee handje-klappers en uitgebreide choreografie brengt ze mediterraans temperament de bühne op. Met haar bekendste nummers ‘MALAMENTE’, ‘Con Altura’ en ‘Brillo’ krijgt de 25-jarige schone zelfs de achterste helft van de tent aan het bewegen.

4. WK-finale met surprise act MEROL

Helaas moest Beirut Down The Rabbit Hole afzeggen en kwam er geen vervanger voor in de plaats. Maar de organisatie van het festival weet met een leuk plan B te komen. Op de grote schermen van de Hotot wordt namelijk de WK-finale van het Nederlandse vrouwenelftal getoond. Veel publiek kwam hier op af en in de rusttijd van de wedstrijd verscheen MEROL als verrassing op het hoofdpodium. Hier zong ze ‘Lekker met de meiden’ en ‘Hou je bek en bef me.’ Dat het publiek blij was met deze verrassing bleek toen het hele veld keihard mee zingt. “Lekker met de meiden, meiden, meiden”

5. Khruangbin is de ideale soundtrack voor chillings op de heuvel

Khruangbin
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

De zondagmiddag is de chillmiddag bij de Hotot als Khruangbin het podium op komt. Met een biertje in de hand weg is het makkelijk wegzweven bij de dromerige muziek van de Amerikaanse band. Hét moment om even de rug te rechten en naar de hemel te staren, terwijl je voeten zachtjes op het ritme meetikken.

6. Foals krijgt het hele veld op de grond

https://www.instagram.com/p/BzoMdi-nAXq/?igshid=1gi85m7ju4kh7

Foals trapt tijdens de vooravond het gaspedaal flink in. Met een setlist die uit louter hits bestaat gaan de fans lekker uit hun bol. Zoals we van hun shows gewend zijn, wordt er veel gemosht en meegeschreeuwd. Zanger Yannis Philippakis springt nog even het publiek in en maant daarna het iedereen naar beneden. Duizenden bezoekers maken een vreugdesprongetje en dat levert mooie beelden op.

7. Drie fans dansen bij Janelle op het podium

Janelle Monae
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Tijdens het optreden van Janelle Monáe is er naast alle strakke dancemoves en outfitchanges genoeg ruimte voor interactie met de fans. Zo ook tijdens het nummer ‘I Got The Juice’ waarin drie gelukkige fans het podium op mogen. Twee dames en een man krijgen de kans om te laten zien hoeveel ‘juice’ ze hebben op het podium. Ze gooien alles in de strijd en zijn natuurlijk dolgelukkig dat ze oog in oog stonden met hun idool Janelle.

8. Het afscheid van Wapperman

https://www.instagram.com/p/BzpzdWaoIP8/

Het besefmoment dat het festival bijna voorbij is, komt bij Broadcast Away Teevee. Hier is nog één keer groot feest bij Wapperman. Natuurlijk wordt het bijbehorende ritueel gedaan en scandeert iedereen de sekteleider na om Wapperman tot leven te bregen. Nadat het Wapperman-anthem is gezongen en het bijna tijd is om de show af te sluiten, nemen we nog afscheid van Wapperman door nog één keer volledig los te gaan.

9. Dansen alsof de wereld vergaat bij Rabbit Radio

Een jaar lang hebben we er naar uitgekeken en man, wat is het weekend omgevlogen. Nog één keer gooien de laatste diehards alle remmen los bij Rabbit Radio in de Teddy Widder. Vakkundig draait dj Arnold ons de vernieling in als de ene na de andere dansklassieker uit de speakers knalt. De laatste avond, dat wordt er een voor in de boeken!

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2019?

Was jij op Down The Rabbit Hole dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”down-the-rabbit-hole”]

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.