Kendrick Lamar, The Killers en meer week na Rock Werchter op Bilbao BBK Live 2020

De eerste namen voor Bilbao BBK Live 2020 zijn bekend. Onder meer Kendrick Lamar en The Killers strijken aankomende zomer neer op het Baskische festival, dat vlak na Rock Werchter en Down The Rabbit Hole van start gaat. Zien we enkele acts ook terug in Nederland en België?

De organisatie van Bilbao BBK Live 2020 tovert vandaag maar liefst 29 namen op het affiche. Naast bovengenoemde kleppers geven ook onder meer Pet Shop Boys, Caribou, Supergrass en Four Tet acte de présence op het Baskische festival. Voor de Britten van Pet Shop Boys betekent de aankondiging de eerste festivalbevestiging voor volgend jaar. Benieuwd welke acts er nog meer naar Bilbao komen? Check dan verderop in het artikel alle gepresenteerde namen.

De kersverse bevestigingen zijn ook interessant voor bezoekers van Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Beide festivals gaat namelijk kort voor Bilbao BBK Live van start. Zien we enkele namen ook terug in Nederland of België? Rapper Kendrick Lamar werd gisteren al aangekondigd voor WOO HAH! 2020.

 • Acid Arab
 • Bad Bunny
 • Califato 3/4
 • Caribou
 • Cariñp
 • Chai
 • Chico Blanco
 • Dora
 • El Columpio Asesino
 • Erik Urano
 • Four Tet
 • Hinds
 • ionnalee / iamamiwhoami
 • Kaydy Cain
 • Kelly Lee Owens
 • Kendrick Lamar
 • León Benavente
 • Omago
 • Pet Shop Boys
 • Slowthai
 • Supergrass
 • The Killers
 • The Murder Capital
 • Tinariwen
 • The Rapture
 • Tommy Cash
 • Whitney
 • Yana Zafiro
 • Yves Tumor

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus.

In 2018 stond de rapper nog op Lowlands en Pukkelpop. Volgend jaar betreedt hij het podium op WOO HAH! en Bilbao BBK Live.

Bilbao BBK Live 2020

Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Bilbao BBK Live is een groot festival in Spaans Baskenland. Afgelopen editie stonden onder meer The Strokes, Thom Yorke en Weezer op het affiche. Volgend jaar – op alweer de vijftiende editie – is het de beurt aan Kendrick Lamar, The Killers en Pet Shop Boys.

 • Locatie: Bilbao, Spanje
 • Datum: 9-11 juli
 • Tickets: weekendticket vanaf € 140,-
 • Voor meer informatie kun je op de officiële festivalwebsite terecht.

Bilbao BBK Live Logo

Bilbao BBK Live 2024

Locatie
Spanje
Bilbao, Spanje
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Arcade Fire
Massive Attack
Jungle
Tickets Kopen