This post is also available in: English

De organisatie van Bilbao BBK Live bevestigt vandaag nieuwe namen. Na de bekendmaking van Weezer maakt het festival de komst van onder andere The Strokes bekend.

Voor The Strokes is dit de eerste festivalshow voor 2019. De band stond het laatst in 2017 nog op Lollapalooza Chile. Met een aankondiging naar het Spaanse festival, zijn de Amerikanen na een lange tijd terug op de festivalweide te zien. Of de vijfkoppige band naar Nederland of België komt is momenteel nog een raadsel. Met nog een vrij open agenda is de kans reëel dat ze een tussenstop plannen op een Nederlands of Belgisch festival.

Daarnaast presenteert het festival nog een serie nieuwe namen, waaronder Thom Yorke, Vince Stapels en Suede. Check alle bevestigingen hier:

BilbaoBBkLive

#BilbaoBBKLive 🌲👉 Tickets bit.ly/BBK19_Tickets

Geplaatst door Bilbao BBK Live op Maandag 17 december 2018

Bilbao BBK Live kende vorig jaar veel overlapping met Rock Werchter. Destijds gaven onder andere Gorillaz, David Byrne en Noel Gallagher’s High Flying Birds optredens op beide festivals. Volgend jaar staat in elk geval Weezer al op de planken van zowel Spanje als België.

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door hun hit ‘Last Nite’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Wanneer de opvolger uitkomt is niet precies bekend. Volgens eerdere geluiden zou het nieuwe album al in 2017 verschijnen. The Strokes heeft sinds een optreden op Lollapalooza in het voorjaar van 2017 niet meer op het podium gestaan.

Bilbao BBK Live 2019

Photo: Javier Rosa

Bilbao BBK Live 2019 vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Bilbao. Onder meer Weezer reist volgende zomer af naar de Spaanse stad. Vorig jaar stonden onder andere GorillazThe xxalt-JDavid Byrne en The Chemical Brothers op het affiche.

Tickets voor de aanstaande editie zijn inmiddels verkrijgbaar via het festival zelf. Vanaf vandaag betaal je € 125,- voor een combiticket, en je kunt voor € 15,- je tentje opzetten op de camping. Meer informatie over Bilbao BBK Live is te vinden op de festivalwebsite.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?