‘Rage Against the Machine in 2020 op tournee’

rage against the machine
Rage Against The Machine

Heel groot nieuws uit Amerika, als we de geruchten mogen geloven. Het legendarische Rage Against the Machine zou op de vooravond staan van een reeks concerten, waaronder eentje op Coachella. De groep rond zanger Zack de la Rocha stond in 2011 voor het laatst in deze formatie op het podium.

Het is middernacht van Halloween in de Verenigde Staten als gebruiker ‘rageagainstthemachine’ op Instagram een bericht plaatst. Hierop zijn vijf Amerikaanse concertdata. Dit account was toen nog niet geverifieerd. Inmiddels is dit wel het geval en heeft het een blauw vinkje gekregen.

Belangrijke informatiekanalen hebben er groot vertrouwen in dat een reünie inderdaad aanstaande is. Zowel Consequence of Sound als Forbes stelt dat diverse insiders van de band de juistheid van de Instagrampost bevestigen aan hen.

Mochten Zack de la Rocha, Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk inderdaad weer gaan optreden, dan is dat voor het eerst sinds 2011. Of deze tour dan ook Europa gaat aandoen is nog onduidelijk. De grootheden waren een jaar voordat ze uit elkaar gingen voor het laatst te zien in Nederland.

https://www.instagram.com/p/B4Tw4qFlA3D/

Rage Against the Machine

Rage Against the Machine behoeft eigenlijk geen uitleg. De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Het meest memorabele moment van Rage Against the Machine in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Het hevige springen van de fans zorgde voor een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De La Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. Rage Against The Machine komt in 2008, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten maar in 2011 is het weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn echter nog niet zat van elkaar en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Het drietal vormt hier samen met een deel van Public Enemy en Cypress Hill deze supergroep. Dit jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop.

Over de auteur

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel