Chris Martin: “Coldplay komt in 2021 naar België”

7804
Photo: Atlantic

Chris Martin heeft een fijne kerstboodschap voor alle fans van Coldplay. In een telefoongesprek met Qmusic laat de zanger weten dat we uiterlijk in 2021 een klimaatvriendelijke tour van de band kunnen verwachten.

Onlangs belden de radiopresentators van het Belgische Qmusic met Chris Martin. Zij vroegen hem of we de band nooit meer in België kunnen verwachten. De zanger liet weten dat fans niet bang hoeven te zijn dat Coldplay nooit meer de concertzalen of festivalweides opzoekt. In het fragment noemt hij achttien maanden tot twee jaar als het tijdsbestek van de pauze. Gedurende deze periode neemt de band de tijd om maatregelen te treffen ter verwezenlijking van een klimaatvriendelijke tour. Het lijkt er dus op dat we in 2021 weer van Coldplay gaan horen. Of dit daadwerkelijk in België zal gebeuren is voor nu nog even afwachten.

Eerder dit jaar haalde Coldplay het nieuws met het statement dat touren voorlopig niet op de agenda staat. De band gaf aan er niet uitgebreid op uit te trekken totdat dit op een klimaatneutrale manier kan. Het bleef dan ook angstvallig stil wat betreft aankondigingen van optredens in 2020 ter promotie van het nieuwe album Everyday Life. Na veel speculatie van het publiek, liet Buro Pinkpop bijvoorbeeld weten dat we de band aankomend jaar niet als headliner op het Limburgse festival hoeven te verwachten. Tot nu toe heeft Coldplay in 2020 slechts één optreden op Global Citizen Festival op de planning staan.

In de laatste Festivalpodcast zochten we voor je uit hoe haalbaar het momenteel is om klimaatneutraal te touren, zeker voor een grote act als Coldplay.

Coldplay

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was.

In 2020 is de groep in elk geval te zien op Global Citizen Festival. Tijdens dit benefietconcert zal de band ongetwijfeld nummers van het nieuwe dubbelalbum Everyday Life ten gehore brengen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de band een pauze inlast om een klimaatvriendelijke tour te verwezenlijken. Naar verwachting kunnen we Coldplay in 2021 weer live bewonderen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Communicatiewetenschap in Amsterdam. Kan uren praten over de lyrics van Alex Turner, The Wytches en alles wat te maken heeft met Jack White, maar probeer daarmee vooral het feit te verbloemen dat ik abnormaal vaak naar Toto - Africa luister.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.