Buro Pinkpop: “Geen Coldplay op Pinkpop 2020”

Coldplay is niet de derde headliner voor Pinkpop 2020. In een interview met Festileaks geeft Niek Murray, eventmanager bij Buro Pinkpop, aan dat we de Britse band volgend jaar niet in Landgraaf hoeven te verwachten.

Met het uitbrengen van de gloednieuwe (dubbel)plaat Everyday Life eind deze maand gonst het van de geruchten over een Coldplay-tour. Gitarist Guy Berryman beloofde eerder dat de Britten in 2020 enkele shows gaan geven, maar een optreden op Pinkpop 2020 zit er in ieder geval niet in. Niek Murray: “Het Coldplay-gerucht hebben wij ook voorbij zien komen ja. Het is slechts een gerucht, maar het enige wat wij kunnen zeggen is dat als een band besluit tóch later te gaan toeren, je daar aan vastzit.”

Het lijkt er dus op dat we nog wel even moeten wachten op de eerste optredens van Coldplay. Vooralsnog heeft de band enkel een optreden op Global Citizen Festival 2020 gepland staan, wat eind september gaat plaatsvinden.

Het zit het Limburgse festival niet mee als het gaat over het boeken van Coldplay. Vorig jaar was Pinkpop ook al in gesprek met de Britten, maar toen was er van tourplannen überhaupt nog geen sprake.

Coldplay

Photo: Atlantic

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit. Eind deze maand staat met de release van Everyday Life de teller alweer op acht studioalbums. In de aanloop naar de releasedatum knalde de Britten alvast de singles ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ de ether in.

Hoewel een nieuwe plaat vaak een goede aanleiding is voor een (uitgebreide) tour, blijven de plannen van Coldplay vrij vaag. Zeker is dat de band in 2020 op de planken staat op het Global Citizen Festival.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen