Melt Festival 2020 strikt Woodkid, Little Simz en meer

Photo: Mathieu Cesar

Melt Festival 2020 presenteert een tweede lichting namen. Onder meer Woodkid en Little Simz treden volgende zomer op in Ferropolis. Zien we de nieuwe namen ook terug in Nederland of België?

Met de onthulling van Woodkid is meteen ook de eerste headliner voor Melt Festival 2020 bekend. Naast bovengenoemde namen zijn ook Boy Harsher, Burna Boy, Mount Kimbie en Nina Kraviz b2b Helena Hauff van de partij. Het aantal gloednieuwe namen komt daarmee op zes. Vorige week kondigde het Duitse festival al onder meer Michael Kiwanuka, BICEP en Róisín Murphy aan.

De nieuwe namen nog even op een rijtje:

  • Little Simz
  • Woodkid
  • Mount Kimbie
  • Nina Kraviz b2b Helena Hauff
  • Boy Harsher
  • Burna Boy

De kersverse bevestigingen zijn ook interessant voor festivals als Woo Hah!, Down The Rabbit Hole en Rock Werchter, die allemaal in dezelfde periode als Melt Festival plaatsvinden. De festivals delen namelijk regelmatig enkele namen op hun affiches.

Woodkid

Woodkid is een echte alleskunner: grafisch ontwerper, regisseur en muzikant. Yoann Lemoine – dat is zijn echt naam – regisseerde onder meer clips voor Pharrell Williams, Katy Perry en Taylor Swift. In 2011 begon de Fransman aan zijn eigen muzikale carrière en bracht de EP Iron uit. Twee jaar later volgde zijn debuutalbum The Golden Age. Na een radiostilte van ruim vijf jaar keert de muzikant nu weer ten tonele. Nieuwe muziek is op komst en met de aankondiging voor Melt Festival is het eerste festivaloptreden in 2020 een feit.

Melt Festival 2020

Melt festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Ditmaal op de muziek van onder meer Woodkid, Bicep, Rüfüs Du Sol en Michael Kiwanuka. Naast de dansbare line-up is ook het festivalterrein meer dan de moeite waard. Melt won afgelopen zomer nog onze Festival Award voor beste locatie!

  • Locatie: Gräfenhainichen, Duitsland
  • Datum: 17-19 juli 2020
  • Kaartverkoop: dagtickets € 74,-; weekendtickets vanaf € 124,95
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen