Van de radar: waar is Stromae gebleven?

Stromae

Denk jij ook wel eens terug aan een artiest van ‘vroeger’ met de vraag: “Wat is er eigenlijk met hem gebeurd?” Je bent niet de enige. Sommige artiesten – hoe succesvol ook – lijken soms opeens van de aardbodem te verdwijnen. Zo ook Stromae, wat is er in al die tijd met hem gebeurd?!

Stromae stond in 2014 op Pinkpop en in datzelfde jaar sloot hij Rock Werchter af. Met twee albums op zak was de Belg in één klap wereldberoemd mede door hits als ‘Formidable’ en ‘Papapoutai’. Maar in 2015 cancelde hij zijn festivaltour wegens te veel optredens en gezondheidsredenen. Sinds die periode heeft Stromae geen nieuwe albums of muziek uitgebracht. Toch heeft hij niet stilgezeten…

‘Défiler’

Mosaert > Stromae

Op dit moment stroomt het hart van Paul van Haver steeds meer over van mode dan van muziek. Mosaert > Stromae, zou je kunnen zeggen. Wat betreft mode is op 28 november 2018 nog een kerstcollectie van Mosaert uitgekomen.

Samenwerking met Coldplay

Inneens verschijnt Stromae op de in oktober uitgebrachte single ‘Arabesque’ van Coldplay. Aan het begin van het nummer hoor je Chris Martin maar al gauw zingt hij zijn bijdrage in die mooie Franse taal. Ook is de Belg aanwezig bij het live concert van de album release van Coldplay in Amman in Jordanië. Wat?! Stromae met een microfoon?! Jazeker! Met een nieuwe verschijning door een lange vlecht in zijn haar. En de muzikant geniet duidelijk van zijn terugkeer!

Coldplay is al langer fan van Stromae. In 2017 coverde de groep in het Koning Boudewijnstadion het nummer ‘Formidable’. Bij BBC Radio 1 vertelde Chris Martin over zijn fascinatie Stromae: ”Hij is wonderlijk en misschien één van de beste artiesten ter wereld. Zijn laatste plaat Racine Carrée is briljant. Het blies me weg, dat album was een grote inspiratie voor het nieuwe Coldplay album.”

En nog meer…

De Belg is een echte alleskunner. Hij produceert namelijk met zijn team ook nog eens verschillende videoclips voor onder andere Dua Lipa, Major Lazor en Billie Eilish. Verder is hij bezig met een animatiefilm voor kinderen. En in de tussentijd heeft Paul van Haver samen met Coralie Barbier een kindje gekregen waar natuurlijk veel aandacht naartoe gaat.

https://www.instagram.com/p/Bs8nlk0Bk0Z/?utm_source=ig_web_copy_link

Of Stromae in 2020 misschien weer de microfoon oppakt om de studio in te duiken is niet bekend. Laten we hopen dat de excentrieke Belg binnenkort weer een mooie track laat horen. Want van een beetje vrolijke eigenzinnigheid wordt iedereen blij op de festivalweide.

Stromae

Stromae

Stromae bracht tot nu toe 2 albums uit waarmee ongekend populair werd. De Belgische artiest scoorde in 2009 een wereldhit met ‘Alors On Dance’In 2013 brak hij met zijn album Racine Carée door naar een groter publiek. Met hits zoals ‘Papaoutai’ en ‘Formidable’ deed hij in de 2 daarop volgende jaren een hoop festivals aan. Ook won hij de ene na de andere prijs, niet om de laatste plaats vanwege zijn aparte dansbewegingen en kleding. De kleding die hij draagt is van Mosaert, zijn eigen kledingmerk.