Biffy Clyro, Dua Lipa en meer naar BBC Radio 1’s Big Weekend

Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De locatie en de eerste zes artiesten zijn aangekondigd voor BBC Radio 1’s Big Weekend. Onder andere Biffy Clyro, Dua Lipa en Calvin Harris zijn bevestigd.

Dit jaar vindt het festival plaats van 22 tot en met 24 mei in het Schotse Dundee. Het is de tweede keer dat het evenement in Dundee wordt georganiseerd, in 2006 was dat voor het eerst. Voor Biffy Clyro is deze aankondiging, de eerste festivalshow zo vroeg in het seizoen. In augustus zijn de heren te zijn in Duitsland. Hopelijk komt de band terug naar de Benelux.

Naast de locatie zijn ook de eerste zes artiesten gepresenteerd:

  • AJ Tracey
  • Biffy Clyro
  • Calvin Harris
  • Camila Cabello
  • Dua Lipa
  • Harry Styles

Vorig jaar stonden onder andere Twenty One Pilots, Ellie Goulding en Mumford & Sons op het programma.

Biffy Clyro

Biffy Clyro is een Schotse rockband, bestaande uit Simon Neil en de tweeling James en Ben Johnston. Bekend van de zeer energieke liveshows waar t-shirts overbodig bij zijn. Het meest recente werk, Ellipsis, kwam uit in juli 2016 uit en viel bij het publiek in de smaak. Het album kwam al snel bovenaan de hitlijsten in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In 2019 deed de groep een akoestische tour, die ook Paradiso aandeed. Momenteel is de band bezig met hun achtste plaat.

BBC Radio 1’s Big Weekend 2020

Crowd
Photo: Lotte Spek Photography

BBC Radio 1’s Big Weekend is een festival in Dundee, Schotland. Dit jaar vindt het evenement plaats van 22 en 24 mei. Eerder mocht de organisatie artiesten als Katy Perry, Kings of Leon en Lana del Rey verwelkomen. Op de vorige editie stonden onder meer Mumford & Sons, The 1975Ellie Goulding en Vampire Weekend op het affiche. Voor dit jaar zijn onder andere Biffy Clyro, Dua Lipa en Calvin Harris aangekondigd.

  • Locatie: Dundee, Schotland
  • Datum: 22-24 mei 2020
  • Tickets: Nog niet bekend
  • Meer informatie vindt je op de website van het festival.