Advertisement

BBC Radio 1’s Big Weekend 2019 publiceert The 1975 en meer

BBC Radio 1’s Big Weekend kondigt de eerste namen aan van de editie van dit jaar. Onder meer Miley Cyrus en The 1975 staan op het Britse festival. 

Hiernaast staan ook Mumford & Sons en Little Mix op het affiche. In totaal zijn er acht namen aangekondigd. Een overzicht ervan vind je hieronder:

  • Miley Cyrus
  • The 1975
  • Little Mix
  • Mabel
  • Khalid
  • Zara Larsson
  • Mumford & Sons
  • Future

Op Mumford & Sons na heeft geen van deze artiesten tot dusver een optreden gepland staan in Nederland. In de Festivalpodcast van afgelopen week werd gespeculeerd over de invulling van het nieuwe grootse popfestival dat deze zomer in Groningen plaatsvindt. Bovengenoemde popartiesten zouden wellicht niet misstaan op het affiche van dit nieuwe festival. De organisatie komt naar verluid heel binnenkort met de eerste namen.

The 1975

The 1975 ontstaat, dan nog onder een andere naam en als punk coverband, in 2002 in Manchester. Het eerste optreden onder de huidige naam is in 2012 en in 2013 verschijnt album nummer één: The 1975. Het meest recente album A Brief Inquiry Into Online Relationships kwam eind vorig jaar uit.

De band is komende zomer onder andere te zien op Rock Am Ring en Rock Werchter.

BBC Radio 1’s Big Weekend 2019

Zwarte Cross publiek
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

BBC Radio 1’s Big Weekend is een festival in Middlesbrough, Engeland. Dit jaar vindt het festival plaats op 25 en 26 mei. Eerder mocht de organisatie artiesten als Katy Perry, Kings of Leon en Lana del Rey verwelkomen. Deze editie staan onder meer Miley Cyrus, Mumford & Sons en The 1975 op het affiche. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het festival.