Ellie Goulding, Sigrid en meer naar BBC Radio 1’s Big Weekend 2019

Ellie Goulding Shoot Black White 2012

Nieuwe namen voor BBC Radio 1’s Big Weekend. De organisatie van het festival in Middlesbrough op 25 en 26 mei maakt vandaag onder andere Ellie Goulding en Sigrid wereldkundig. Er is tot op heden geen Nederlandse speeldatum van deze acts bekend.

Naast Ellie Goulding en Sigrid zijn er nog veel meer acts gepubliceerd. Zo verzorgen verder Vampire Weekend, Sean Paul, Two Door Cinema Club, Charli XCX en Catfish & The Bottlemen shows op het Britse evenement.

Al deze genoemde acts hebben met uitzondering van Vampire Weekend nog geen Nederlandse show bekendgemaakt. De kans bestaat dus dat een deel ervan aanstaande woensdag wordt gepresenteerd door Pinkpop tijdens de jaarlijkse Perspresentatie. Er gaan daarnaast geruchten dat Groningen een nieuw popfestival uit de grond stampt. Mogelijk maakt dit nieuwe festival ook een deel van de line-up uit Engeland bekend.

Bekijk hieronder alle toevoegingen van vandaag voor BBC Radio 1’s Big Weekend:

 • Stormzy
 • Bring Me The Horizon
 • Anne-Marie
 • Charli XCX
 • Billie Eilish
 • James Arthur
 • Jess Glynne
 • Lewis Capaldi
 • Sam Fender
 • Sigala
 • The Amazons
 • Vampire Weekend
 • Camelphat
 • Ellie Goulding
 • Catfish & The Bottlemen
 • Fredo
 • HRVY
 • Jax Jones
 • Pale Waves
 • Rita Ora
 • Sean Paul
 • Sigrid
 • Two Door Cinema Club

In de onderstaande video van de organisatie vind je de aankondiging van vandaag, inclusief de eerder gestrikte bands als Mumford & Sons en The 1975.

Ellie Goulding

Ellie Goulding scoorde hits met ‘Burn’, ‘On My Mind’ en ‘Love Me Like You Do’ en ze bracht twee studioalbums uit. Delirium (2015) is daarvan de meest recente en zorgde voor de definitieve doorbraak. Begin deze maand heeft de Britse zangeres de nieuwe single ‘Flux’ uitgebracht. Later dit jaar wordt haar nieuwe album verwacht.

In 2017 pakte Goulding voor het laatst haar koffers voor een tournee door Europa. Onder andere VOLT kon de komst van de zangeres bevestigen. Een jaar ervoor deed ze onder meer Rock Werchter aan. Het optreden op BBC Radio 1’s Big Weekend is de eerste bekendgemaakte show van de singer-songwriter.

BBC Radio 1’s Big Weekend 2019

Zwarte Cross publiek
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

BBC Radio 1’s Big Weekend is een festival in Middlesbrough, Engeland. Dit jaar vindt het festival plaats op 25 en 26 mei. Eerder mocht de organisatie artiesten als Katy Perry, Kings of Leon en Lana del Rey verwelkomen. Deze editie staan onder meer Mumford & Sons, The 1975, Ellie Goulding en Vampire Weekend op het affiche. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van BBC Radio 1.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel