Deze festivalacts brengen in 2020 een nieuw album uit

655
Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

We zijn het vorige decennium enorm verwend met prachtige albums van de vetste festivalartiesten. Nu is het echter tijd om vooruit te kijken! Een nieuw jaar betekent immers ook nieuwe albums. Wij gingen alvast op zoek naar de acts die in 2020 met een nieuwe langspeler zouden komen. En man, het wordt weer een fan-tas-tisch jaar!

The xx

Het jaar begon goed voor iedereen die The xx op Instagram volgt. Daar maakte het Britse trio namelijk bekend dat ze aan nieuwe muziek hebben gewerkt en dat we die in 2020 mogen verwachten. Geeft de verwoording (“We’ve all been working…”) bovendien hoop op nieuw solo materiaal van Jamie xx? Wat ons betreft kan de nieuwe muziek in ieder geval niet snel genoeg komen.

The Strokes

The Strokes

The Strokes is ondertussen een legendarische verschijning op de festivals. Hun laatste album stamt alweer uit 2013, dus fans snakken ondertussen naar nieuw materiaal. Gelukkig bracht leadzanger Julian Casablancas onlangs de verlossing: “Surprise. 2020 here we come. We took the 2010’s – whatever the fuck they’re called – we took ’em off but now we’ve been unfrozen and we’re back.” Hopelijk volgt er dan eindelijk weer eens een grote festivaltour.

Green Day

Waar The Strokes bijna nooit op de festivals te zien is, lijkt Green Day niet weg te slaan van de heilige weides. Ook in 2020 hoeven we de punk-iconen niet te missen. De nieuwe plaat, Father of All, lijkt een hele interessante te worden, afgaande op de hints van frontman Armstrong. Zo zou het het kortste album van de band ooit worden en halen ze inspiratie uit het werk van Kendrick Lamar.

Tame Impala

The Slow Rush lijkt een bijzonder toepasselijke titel voor het album waar Tame Impala-fans al zo lang op wachten. In 2020 is het dan eindelijk zo ver. Op 14 februari om precies te zijn. Gelukkig heeft Kevin Parker ons al eventjes zoet weten te houden met singles en live-optredens. Zo stond de band afgelopen zomer nog op Lowlands, waar ook al nummers van het nieuwe album te horen waren.

The 1975

Een week later, op 21 februari, kan je weer een tocht naar de platenzaak maken. Dan ligt het nieuwste album van The 1975, Notes On A Conditional Form, namelijk in de schappen. Het album komt iets later dan verwacht, maar met de zegetocht die de band in 2019 maakte, zal het het wachten waarschijnlijk meer dan waard zijn.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Foo Fighters

Dit bericht bekijken op Instagram

#FF2020 #FF25

Een bericht gedeeld door Foo Fighters (@foofighters) op

Sommige bands lijken nooit te stoppen, en dat lijkt ook te gelden voor Foo Fighters. Ze zijn al lang niet meer ‘het bandje van die Nirvana drummer’, maar behoren ondertussen zelfs tot de grootste rockbands ter wereld. In 2020 blaast de band 25 kaarsjes uit en alles wijst erop dat dat gevierd zal worden met een nieuw album. Zo teast Foo Fighters op Instagram namelijk sinds kort met de hashtags #FF2020 en #FF25.

Nog meer nieuwe albums in 2020

Met deze lijst albums zit je tot het eerstkomende festival waarschijnlijk wel gebakken, maar er komt nog veel meer moois op je af dit jaar. Deze artiesten komen namelijk ook nog met nieuwe albums op de proppen:

  • Lana Del Rey
  • The Weeknd
  • The Killers
  • Deftones
  • Kasabian
  • Dua Lipa
  • Haim
  • En waarschijnlijk nog veel meer!
Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.