Advertisement

Nieuw materiaal The xx op komst

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

The xx gaat nieuw materiaal uitbrengen! Het trio kondigt op social media aan niet te kunnen wachten tot ze het mogen delen.

The xx plaatste dit fantastische nieuws op hun Instagram-account (zie post hieronder). De bandleden geven aan dat ze bezig zijn geweest met nieuwe muziek en niet kunnen wachten tot ze het met hun fans mogen delen. En dat zou al best eens dit jaar kunnen zijn. De band geeft immers aan uit te kijken naar 2020. Is dat even een mooi begin van het nieuwe jaar!

Nieuwe muziek gaat vaak gepaard met een tournee, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het trio dit jaar podia gaat bespelen. De laatste optredens van de band stammen uit 2018, toen The xx onder meer Melt en All Points East aandeed. Een jaar eerder stond de band nog als headliner op Lowlands.

https://www.instagram.com/p/B6wWATwnqGn/?utm_source=ig_web_copy_link

The xx

Lowlands 2017 The xx
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

The xx bestaat al bijna vijftien jaar. Het duurde echter tot 2009 voordat het eerste album, XX, uitkwam. Het debuutalbum werd meteen goed ontvangen en zette het trio goed op de kaart. In 2010 won de band zelfs de prestigieuze Mercury Award. In 2017 brachten ze hun meest recente album uit, I See You. Onlangs heeft de groep aangekondigd met nieuwe muziek te komen.

Benieuwd wat je kan verwachten bij een show van deze band en waarom je ze zeker een keer moet bekijken? Check hier de redenen waarom iedereen de groep wil zien op festivals in 2020.